Nieuwe cryptobeurs Bullish onder EOS met prominente investeerders

Het cryptobedrijf Block.one staat voor EOS en heeft nu de aanzet gegeven tot de oprichting van een nieuwe cryptobeurs Bullish. De 10 miljard dollar aan startkapitaal is deels afkomstig van zeer bekende investeerders.

Heeft de crypto-industrie nog een crypto-uitwisseling nodig? Block.one en investeerders als Peter Thiel en Mike Novogratz antwoorden ja. Bullish is de naam van het aankomende handelsplatform, schrijft Block.one in een persbericht. Block.one haalde ooit miljarden op in de ICO van EOS haalde miljarden op, maar heeft sindsdien geworsteld om zijn eigen blockchain EOSIO in populaire use cases te krijgen. Nu heeft Block.one $10 miljard aan startkapitaal georganiseerd voor Bullish, waarvan $300 miljoen afkomstig is van externe investeerders.

De in Duitsland geboren Peter Thiel, bijvoorbeeld, werd rijk met vroege investeringen in PayPal en Facebook en zal naar verwachting ook Bullish vervoegen als adviseur. Mike Novogratz is een van de eerste Bitcoin-miljardairs. Andere prominente namen bij Bullish zijn de miljardairs Alan Howard en Louis Bacon. Volgens Block.one zal Bullish de voordelen van gecentraliseerde en gedecentraliseerde cryptobeurzen samenbrengen op één platform. Het zal gebaseerd zijn op de EOSIO-blockchain. Sinds het nieuws van Bullish bekend werd, is de prijs van EOS met bijna 50 procent gestegen.

Maakt EOS een comeback met Bullish?

Bullish wordt bijna volledig voorgefinancierd door Block.one, dat voornamelijk 164.000 Bitcoin (BTC) inbrengt, die tegen de huidige prijzen ongeveer 9 miljard dollar waard zijn. Van de grote externe namen komt in totaal “slechts” 300 miljoen US dollar binnen voor Bullish, dus dit is waar Block.one op het reclame-effect rekent. Een lanceerdatum voor Bullish is vaag vermeld als 2021. Immers, ook gebieden als krediettransacties en geautomatiseerd vermogensbeheer worden meteen aangekondigd voor de portefeuille van Bullish. Dus hoewel Bullish niet per se een uniek verkoopvoorstel heeft, heeft het ten minste een solide basis van diensten waar vraag naar is.

Het succes van Bullish zal afhangen van de vraag of nieuwe klantengroepen kunnen worden aangeboord of dat gebruikers daadwerkelijk overstappen van gevestigde platforms zoals Binance en Coinbase naar Bullish. We kunnen ook verwachten dat Bullish zijn eigen token zal lanceren, zoals Binance heeft gedaan met BNB en FTX met FTT. Als het totaalpakket klopt, zou Bullish EOS indirect nieuw elan kunnen geven.

Conclusie: veel ophef over Bullish

Wie de aankondiging over Bullish critically leest, zal opmerken dat hier een enorm bedrag wordt geadverteerd, wat overwegend alleen maar liquiditeit betekent voor de aankomende cryptobeurs. Immers, de concrete personeels- en ontwikkelingskosten voor Bullish zullen voorlopig waarschijnlijk veel minder dan 1 miljard dollar bedragen. Een soortgelijke regeling geldt voor de prominente namen achter Bullish, wier individuele investeringen in een zeer beheersbare marge voor miljardairs blijven. De wereldwijde markt voor cryptobeurzen is zeer concurrerend, met een in de VS gevestigde concurrent in de vorm van Coinbase, dat veel PR en inhoudelijke ontwikkeling blijft financieren uit zijn winst. Een DeFi ecosysteem heeft zich al gevormd rond Binance met Blockhain BSC. Dus Bullish zal veel terrein goed te maken hebben bij de lancering. Hoe dan ook, Block.one zal niet langer een pionier zijn met Bullish.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*