Shiba Inu (SHIB) prijscurve gaat steil omhoog – Dogecoin (DOGE) in zicht

De crypto-scene beleeft de volgende hoogvlieger met Shiba Inu (SHIB), dat adverteert met hondenmotieven. Van de ene dag op de andere is SHIB in de top 20 van meest gekapitaliseerde altcoins terechtgekomen. Wat zit er achter de hype?

Een blik op de grafieken van de belangrijkste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie onthult een duidelijke winnaar vandaag: datadiensten zoals CoinMarketCap hebben een stijging van 150 procent geregistreerd voor Shiba Inu (SHIB) in de afgelopen 24 uur en zelfs een goede 2.000 procent stijging over de afgelopen week. Dit heeft SHIB plots op de 16e plaats gezet, en laat gevestigde altcoins zoals TRON (TRX) of IOTA achter zich. De naam Shiba Inu verwijst naar het logo van Dogecoin (DOGE), een schattig hondenras. En de prijscurve van SHIB is nu ook een tijdvertraagde herinnering aan de fabelachtige koerswinsten van Dogecoin.

Achtergrond over Shiba Inu (SHIB).

Shiba Inu was eigenlijk lange tijd alleen bekend bij insiders sinds de lancering in augustus 2020. Op haar webaanwezigheid wordt verwacht dat SHIB op verschillende gebieden zal worden gebruikt, waaronder de trends Defi met een eigen gedecentraliseerde cryptobeurs met de projectnaam ShibaSwap en een marktplaats voor NFT’s. Shiba Inu is een ERC-20 token, wat het in het Ethereum (ETH) ecosysteem plaatst. Dit is waarschijnlijk de reden waarom 50 procent van de oorspronkelijk gegenereerde SHIB werd overgedragen aan Ethereum-oprichter Vitalik Buterin, van wie wordt verwacht dat hij deze holdings zal vernietigen. De andere 50 procent SHIB kwam volgens deze informatie als liquiditeit op Uniswap terecht. Vanaf daar begint de handel met Shiba Inu.

Daarna hebben echter Huobi Global en, gisteren (maandag), Binance ook SHIB aan hun portefeuilles toegevoegd. Samen met deze prijs explosie, is nu Shiba Inu zeer gemakkelijk te verhandelen geworden voor vele handelaren. Dit gecombineerd met de publieke interesse in hond en crypto aangewakkerd door Dogecoin heeft waarschijnlijk geleid tot de prijssprong van SHIB. Hier is het verschil tussen DOGE en SHIB van groot belang: Dogecoin is technologisch gebaseerd op een slechts licht gewijzigde versie van de blockchain van Bitcoin (BTC). Dit betekent dat DOGE niet echt geschikt is voor DeFi. Shiba Inu is compatibel met het bestaande ecosysteem van Ethereum, dus in theorie kan het zeker gebruikt worden voor DeFi, NFTs, smart contracts, DApps en meer.

Kortom: zal SHIB de dogecoin killer zijn?

Er zijn nog veel vraagtekens rond het concept en de geloofwaardigheid van de Shiba Inu. Binance, bijvoorbeeld, heeft SHIB bewust in zijn Innovation Zone geplaatst en waarschuwt voor aanzienlijke risico’s. Maar SHIB heeft het momentum en de verwijzing naar een snel groeiende gemeenschap toont aan: het is niet onmogelijk dat Shiba Inu zich zal ontwikkelen tot de betere Dogecoin. Op dit moment zijn echter twee altcoins met de hond in hun naam heel hard aan het speculeren en amusant naar elkaar aan het bluffen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*