IOTA en het officiële voortgangsrapport mei – veel open vragen

De IOTA Foundation heeft het laatste voortgangsrapport gepubliceerd. Dit roept bij het deskundige publiek evenveel vragen op als het antwoorden geeft. Ondertussen glijdt de altcoin IOTA in de algemene markt.

IOTA is voor veel Duitse beleggers al lang een zaak van geloof geworden. Fans zeggen dat dit een volwassen project is dat nog steeds een rooskleurige toekomst voor zich heeft als een eigen valuta in het internet der dingen (IoT). De critici zeggen dat de IOTA Foundation voortdurend over zichzelf struikelt en dat de cryptocurrency IOTA nooit meer zijn historische hoogtepunten van meer dan 5 Amerikaanse dollar zal bereiken. Het laatste mei voortgangsrapport van de IOTA Stichting biedt voer voor beide kampen. Wij geven u een overzicht:

  • IOTA viert de lancering van Chrysalis. Benadrukt het goede tempo van onherroepelijke overdrachten van IOTA naar het nieuwe Tanglenet. Een blik op de gegevens hier laat zien: Op dit moment is nog niet eens een derde van alle IOTA gemigreerd. Na jaren van voorbereiding, is dit echt een succes?
  • Er wordt verder gewerkt aan Coordicide en dus aan een gedecentraliseerd Tanglenet. Een belangrijk punt hierbij is de software voor netwerkpunten (nodes). Een tweede testnet voor IOTA 2.0 laat nog even op zich wachten. De IOTA Foundation wil niet langer tijdschema’s publiceren. Beleggers tasten dus in het duister over de vraag of IOTA 2.0 aka Coordicide echt komt in 2021 zoals werkelijk beloofd.
  • Smart Contracts zijn ook met IOTA de centrale sleutel tot complexe kredieten, of het nu voor IoT of DeFi is. Nu is het de bedoeling dat IOTA de beproefde Ethereum Virtual Machine (EVM) integreert voor slimme contracten. Maar willen we echt slimme contracten invoeren onder IOTA 1.5 met een centrale coördinator die de onkreukbaarheid gewoon niet garandeert?
  • Firefly als de nieuwe officiële portemonnee voor IOTA is een succes – maar nog steeds alleen beschikbaar in de desktop versie en niet compatibel met de populaire Ledger Nano hardware wallets. De IOTA Foundation zegt aan deze uitdagingen te werken.
  • IOTA Identity – niets nieuws. Het project bevindt zich nog in de bètafase en is dus nog lang niet “rijp voor de praktijk”.
  • Drie nieuwe leden melden zich in mei aan bij de IOTA Experience Teams. Deze X-Teams zijn bedoeld om externe partijen op constructieve wijze te betrekken bij de ontwikkeling van inhoud en technologie bij IOTA.
  • Ook spannend: brandende kwesties zoals de beloofde “gekleurde penning” worden niet eens meer genoemd. Ook de belangrijke IOTA Oracles zijn geen woord waard in het voortgangsverslag van mei.

Iedereen die het principe van Do Your Own Research (DYOR) serieus neemt als het op IOTA aankomt, zal niet erg opgetogen zijn over dit laatste document van de stichting. Beleggers moeten naast de technologische kwesties ook kijken naar het bittere geschil over de “niet-opgeëiste tokens” bij IOTA, omdat hier aanzienlijke risico’s schuilgaan.

Conclusie: IOTA als een investering?

Een nuchtere blik op de prijscurve is meestal een goede en neutrale indicator van waar een cryptocurrency momenteel staat. IOTA boekte plus in 2021 met Chrysalis erachter, maar geeft nu prijswinsten terug. IOTA is opnieuw uit de TOP 30 meest gekapitaliseerde cryptocurrencies gevallen en staat dus niet op een internationale schaal waar het volgens eigen claims op gelijke voet met Ethereum (ETH) of Cardano (ADA) zou thuishoren. Of IOTA het nieuwe momentum kan vasthouden na de verandering van leiderschap in de stichting en de technologische vooruitgang door Chrysalis, lijkt helaas twijfelachtig.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*