Ripple ex-partner MoneyGram stapt in de Bitcoin-business

Financiële dienstverlener MoneyGram gaat het kopen en verkopen van Bitcoin (BTC) in zijn Amerikaanse filialen mogelijk maken in samenwerking met cryptobedrijf Coinme. Tot maart was MoneyGram nog nauw verbonden met Ripple (XRP).

Wie in de VS snel en gemakkelijk Bitcoin (BTC) wil omwisselen voor contant geld, kan dat binnenkort doen bij de 12.000 filialen van de financiële dienstverlener MoneyGram. Deze dienst wordt geïmplementeerd in samenwerking met Coinme, aldus een persbericht. Coinme is zelf al vertegenwoordigd met ruim 6.000 aan- en verkooppunten voor Bitcoin in supermarkten in de VS. Het nieuwe partnerschap van MoneyGram trekt ook de aandacht omdat het in de zomer van 2019 een strategisch partnerschap was aangegaan met Ripple (XRP), maar dat partnerschap werd in maart 2021 ontbonden als gevolg van het geschil tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Bitcoin-handel van MoneyGram wordt ook internationaal aangeboden

Bitcoin bij MoneyGram zal later in juni van start gaan. Klanten in de VS moeten rekening houden met een toeslag van 4% plus een basisbedrag tussen $2,75 en $4,75. Maar in ruil daarvoor, zullen ze cash kunnen opnemen of gebruiken. Coinme biedt een app die de huidige koersen toont, een bitcoin-portemonnee bevat en een routebeschrijving naar het dichtstbijzijnde fysieke filiaal geeft.

Moneygram zegt van plan te zijn haar Bitcoin-aanbod in de tweede helft van 2021 uit te breiden naar geselecteerde internationale markten. Het overweegt ook meer cryptocurrencies aan zijn portefeuille toe te voegen. Het bedrijf kijkt bijvoorbeeld naar stablecoins voor markten in Afrika, Zuid-Amerika en Azië, waar de nationale valuta’s te maken hebben met sterke prijsschommelingen, aldus Alex Holmes , CEO van MoneyGram.

Holmes zei ook in een tv-optreden dat de samenwerking met Ripple (XRP) een goed proefproject was en voor het eerst de interesse in blockchains en cryptocurrencies in zijn bedrijf aanwakkerde. MoneyGram had tientallen miljoenen in XRP ontvangen van Ripple op kwartaalbasis als een stimulans om XRP te gebruiken als een brugvaluta in zijn grensoverschrijdende diensten. MoneyGram heeft zich sindsdien echter gedistantieerd van Ripple, kennelijk uit angst meegesleurd te worden in de juridische strijd met de SEC.

Conclusie: Bitcoin bij MoneyGram – klantvriendelijk aanbod

De vraag naar mogelijkheden om Bitcoin ter plaatse en in lokale valuta om te wisselen, zelfs contant, is wereldwijd aanwezig. Dit blijkt uit de BTC-automaten. Lang niet al deze automaten staan echter ook opnames van Bitcoin-gelden toe. Hier bezetten MoneyGram en Coinme een sector die winstgevend zou moeten zijn, gezien de relatief hoge vergoedingen. De vooruitzichten voor internationale expansie en altcoins klinken ook aantrekkelijk voor het beursgenoteerde MoneyGram. Ripple daarentegen zal waarschijnlijk teleurgesteld zijn wanneer het moet toezien hoe zijn voormalige partner zich heroriënteert.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*