Shiba Inu (SHIB): koers knikt over Ethereum-oprichter Vitalik Buterin

Shiba Inu (SHIB) heeft veel interesse gewekt als een zelfverklaarde concurrent voor Dogecoin (DOGE). Maar nu vertoont de prijscurve van SHIB een flinke dip omdat Vitalik Buterin – de oprichter van Ethereum – zich ermee gaat bemoeien.

Vitalik Buterin is een levende legende in de crypto-scene als uitvinder van Ethereum (ETH). De recente prijsrally van Ethereum heeft hem miljardair gemaakt. Plotseling heeft Buterin zich echter ook in het midden van het trending topic van crypto & hond bevonden. Want na het succes van Dogecoin (DOGE) zijn er verschillende altcoins opgedoken die ook reclame maken met honden. Het grootste succes tot nu toe, naast Dogecoin, is Shiba Inu (SHIB). Hier hebben de anonieme oprichters 50 procent van alle SHIB overgemaakt aan Buterin, hopend op aandacht en steun.

Maar het pakte anders uit: omdat Buterin de gave in Shiba Inu, die het equivalent van meer dan 1 miljard dollar waard is, gedeeltelijk heeft doorgegeven. Uit Blockchain-gegevens blijkt¬†dat Buterin zo heeft gegeven aan een liefdadigheidsinstelling die zich richt op de gevolgen van Corona in de India. De 27-jarige zelf gaf geen commentaar op zijn actie. Maar de aandelenkoers van Shiba Inu kelderde bijna 40 procent toen Buterins manoeuvre bekend werd. Beleggers zijn wellicht bang geworden dat het India Covid Relief Fund Buterin’s transfer meteen zal verzilveren en de markt met SHIB zal overspoelen.

Wat doet ETH-chef Buterin met onverwachte giften?

Niet alleen Shiba Inu had op grote schaal munten overgedragen aan Buterin, ook Akita Inu (AKITA) was een paar dagen geleden zo’n weg ingeslagen. Deze AKITA, die een huidige waarde had van meer dan 400 miljoen dollar, heeft Buterin doorgegeven aan Gitcoin, volgens een blockchainanalyse. Gitcoin zamelt geld in om onafhankelijke Ethereum-ontwikkelaars te helpen met hun projecten. Buterin’s stap leidde ook tot drastische prijsdalingen voor Akita Inu (AKITA).

Wat nu duidelijk is, is dat Buterin blijkbaar niet van plan is dergelijke geschenken voor zichzelf te houden of te vernietigen (verbranden). Hij zit echter in een lastig parket: de nieuwe hondenmunten zijn allemaal ERC-20 tokens (behalve de Dogecoin) en de levendige handel daarin zet de Ethereum-blockchain onder druk. Dit leidt op zijn beurt tot nog hogere transactiekosten op ETH, die nu al tot wrevel leiden in het ETH-ecosysteem.

Conclusie: hype rond Dogecoin en co. blijft draaien

Ondertussen heeft Dogecoin de trend in de markt omgebogen door opnieuw in prijs te stijgen. Samen met de imitators – aangevoerd door Shiba Inu (SHIB) – hebben deze altcoins nu al een marktkapitalisatie van bijna 100 miljard US dollar. En let wel, dit is bij projecten die (nog) geen andere praktische toepassingen van betekenis hebben laten zien dan hun talent voor memes. Pessimisten waarschuwen dat de vermeende speculatieve zeepbel rond Dogecoin, Shiba Inu , Akita Inu en hoe ze allemaal genoemd worden, zal barsten. Andere handelaren daarentegen hebben voor zichzelf een markt ontdekt in dog & crypto, waarin extreme volatiliteit resulteert in ver bovengemiddelde winstkansen met minstens evenveel risico.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*