IOTA 2.0: Testnet voor ontwikkelaars gaat binnenkort van start

De IOTA Foundation kondigt aan dat het binnenkort een testnet voor IOTA 2.0 zal openen voor ontwikkelaars. In het algemeen willen ze flexibeler zijn met de tijdlijn naar IOTA 2.0 dan eerder gecommuniceerd.

In april 2021 boekte IOTA een grote technologische vooruitgang met de upgrade Crysalis. Van de nu bereikte IOTA 1.5, zou de afschaffing van de centrale coördinator in de toekomst moeten lukken. In een blog post, vat de IOTA Foundation samen waar men staat op het pad naar IOTA 2.0 (Coordicide). Volgens dit zijn de ervaringen van het eerste testnet voor IOTA 2.0, genaamd Pollen, positief. Nu zou een DevNet gedoopt testnet voor een volledig gedecentraliseerde IOTA binnenkort live kunnen gaan, zegt het.

Het aangekondigde DevNet voor IOTA 2.0 komt met een verandering in strategie. Eerder zou het Pollen-testnet worden gevolgd door twee andere, Nectar en Honey. Deze rigide structuur zal worden afgeschaft en in plaats daarvan moet DevNet geleidelijk worden uitgerust met nieuwe functionaliteiten, schrijft de IOTA Foundation. De nadruk ligt hier op slimme contracten en digitale activa, beide noodzakelijke voorwaarden voor DeFi onder IOTA. Voor dit doel worden NFT’s en DApp’s uitgedeeld als doel voor IOTA. Momenteel moet echter nog de laatste hand worden gelegd aan de node-software GoShimmer en het System for Mana voordat DevNet openbaar wordt.

Stichting IOTA geeft fouten toe

De IOTA Foundation combineert de plannen voor DevNet met een verontschuldiging. Het zei dat het misschien verkeerde verwachtingen had gewekt toen het de weg naar IOTA 2.0 beschreef als duidelijk gedefinieerd met Pollen, Nectar en Honey als drie testnetten die op elkaar voortbouwen. De nieuwe DevNet oplossing is pragmatischer en zou de overgang naar IOTA 2.0 moeten helpen versnellen. Het addertje onder het gras is dat de IOTA Foundation geen concrete tijdschema’s meer publiceert en het huidige artikel geeft geen preciezere informatie over wanneer DevNet daadwerkelijk zal arriveren in plaats van het verwachte testnet Nectar.

Conclusie: Is IOTA aan het watertrappelen?

Zoals gebruikelijk eindigt de IOTA Foundation haar laatste water status rapport met de pathetische vaststelling dat IOTA 2.0 als een niet te stoppen trein het station heeft verlaten. Of dat genoeg is voor beleggers, blijft echter de vraag. In een nerveuze markt heeft IOTA onlangs terrein verloren en handelt rond $1.00. IOTA staat op de 36e plaats in de top van cryptocurrencies naar marktkapitalisatie en is ver verwijderd van eerdere successen. DevNet’s welbespraakte positieve vooruitzichten voor Coordicide veranderen niets aan het feit dat er nog werk aan de winkel is als het op IOTA 2.0 aankomt. In feite zou gedecentraliseerde IOTA nog steeds een realiteit moeten zijn in 2021. De twijfels daarover nemen toe.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*