IOTA bij Binance – officieel weer volledig ondersteund

Tijdens de overgang naar IOTA 1.5 ondervonden klanten van de crypto-beurs Binance maandenlang beperkingen op stortingen en opnames van IOTA. Maar alles zou nu weer normaal moeten werken.

Ongeveer de helft van de wereldwijde handel in IOTA verloopt via de cryptobeurs Binance, daarom zijn technische details hier des te belangrijker. Het goede nieuws eerst: Binance heeft in een service aankondiging aangekondigd dat haar eigen migratie van IOTA tokens naar het Chrysalis netwerk is voltooid. Dit betekent dat stortingen en opnames in IOTA van klantenrekeningen bij Binance naar externe portemonnees weer mogelijk zijn. Hoewel er medio augustus al overeenkomstige berichten waren, meldden veel Binance-klanten daarna nog steeds problemen.

Het Chrysalis netwerk ging eind april live op IOTA en wordt gewoonlijk IOTA 1.5 genoemd. De grote upgrade ging gepaard met de noodzaak om saldi in IOTA over te zetten naar het nieuwe netwerk. Binance had in april duidelijk gemaakt dat het de overstap naar IOTA 1.5 zou ondersteunen. Maar klanten ontdekten toen dat ze niet langer hun IOTA van Binance konden opnemen, noch IOTA van andere bronnen naar Binance konden storten. De achtergrond was: Binance slaat IOTA op Ledger hardware wallets op en de door de IOTA Foundation beloofde software voor een interactie van IOTA 1.5 met Ledger Nano S en Ledger Nano X verscheen pas begin augustus.

De vraag blijft open waarom het Binance zo lang heeft gekost om IOTA de gebruikelijke steun te geven, zelfs daarna. Klanten merken immers terecht op: meer dan een kwart jaar lang hadden ze bij Binance geen echte toegang tot hun IOTA, maar konden ze er alleen mee handelen. Binance-klanten konden IOTA niet opslaan op Ledger hardware wallets of de officiële IOTA wallet Firefly. Als algemene regel geldt dat beleggers crypto-activa alleen op rekeningen bij cryptobeurzen moeten laten staan voor handelsdoeleinden. Investeringen op middellange en lange termijn zijn veiliger in een hardware-portemonnee of externe portemonnee, waar de privésleutels bij de eigenaar blijven.

Conclusie: Binance en IOTA – meer een relatie van gemak dan echte liefde

Hoewel het vertrouwen van de IOTA-gemeenschap in Binance heeft geleden onder de lange wachtperiode, zullen weinigen zich waarschijnlijk volledig afkeren. Door de grote handelsvolumes op Binance zijn eerlijke prijzen voor IOTA gegarandeerd en kunnen zelfs grote transacties worden uitgevoerd. Deze pluspunten zijn niet altijd zo zeker bij de concurrentie. Bij de grote aanbieder Coinbase staat IOTA niet eens in de lijst en bij FTX zijn er alleen derivaten gebaseerd op IOTA. Voor de meerderheid van de IOTA beleggers blijft Binance daarom de eerste plaats om te handelen, ook al heeft de service hier de laatste tijd niet aan alle verwachtingen kunnen voldoen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*