IOTA EVM op de goede weg – Stichting bevordert subsidieprogramma

IOTA zal in de nabije toekomst de Ethereum Virtual Machine (EVM) kunnen uitbrengen. Het project heeft de veiligheidscontroles doorstaan. Tegelijkertijd herinnert de IOTA Foundation mensen eraan om financiering aan te vragen voor externe projecten.

Lentekriebels bij IOTA: de langverwachte integratie van de Ethereum Virtual Machine (EVM) is blijkbaar aanstaande. IOTA Foundation hoofd Dominik Schiener post op X dat hij het geluid van de EVM al kan horen en roept op tot het creëren van een “ecosysteem met nieuwe use cases en voordelen voor tokens”. Hij verwijst naar het feit dat het cryptobeveiligingsbedrijf Zokyo drie testrondes voor de IOTA EVM heeft afgerond en de topscore van 100 uit 100 punten heeft toegekend. De Ethereum Virtual Machine is een standaardmodule in de crypto-industrie voor het organiseren van smart contracts en dus complexe use cases.

De EVM is sinds september vorig jaar live op het IOTA zijproject Shimmer (SM). Het gewenste succes bleef daar echter uit. Ondanks een groter airdrop-programma is het in de Shimmer EVM geïnvesteerde kapitaal onlangs weer geslonken tot minder dan USD 5 miljoen, aldus DeFiLlama. IOTA zal ook voor de uitdaging staan om een unique selling point te vinden tussen de inmiddels meer dan 150 cryptoprojecten met EVM.

Externe projecten zouden hierbij kunnen helpen. De stichting onder leiding van Schiener voert campagne voor financiële steun uit een onlangs gelanceerd IOTA-fonds van in totaal USD 10 miljoen. In deze context bedankt X momenteel het Ministerie van Economische Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten voor zijn steun. Het heeft een welwillend persbericht gepubliceerd over het IOTA-programma, zij het zonder financiële toezeggingen.

Conclusie: IOTA wil van de grond komen – zullen markten en experts volgen?

Schiener heeft aangedrongen op de oprichting van een IOTA-vestiging in Abu Dhabi in 2023 en streeft daar naar nauwe samenwerking. De Verenigde Arabische Emiraten zullen bijvoorbeeld helpen om deuren te openen in Afrika. Met de EVM wordt IOTA fundamenteel multifunctioneel. Dit kan bijvoorbeeld ten goede komen aan projecten die al lopen en de internationale handel efficiënter maken door digitale douaneafhandeling. Maar of typische DeFi-gebruikers de IOTA EVM ook zullen omarmen, blijft een open vraag. De Shimmer EVM poging is immers een financiële mislukking geworden en ook het IOTA Tanglenet is nog steeds gebaseerd op een gecentraliseerde structuur. Een gedecentraliseerde IOTA 2.0 (“Coordicide”) is al ongeveer zeven jaar in voorbereiding en wordt gezien als een voorwaarde om weer voet aan de grond te krijgen in de crypto-industrie. Een datum voor de algemene release van de IOTA EVM moet nog worden vastgesteld – de effecten zullen dan beter te beoordelen zijn.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*