IOTA Foundation geeft £1 miljoen aan prestigieuze Londense universiteit Imperial College

De IOTA Foundation geeft 1 miljoen pond aan het Imperial College in Londen om een nieuw laboratorium te helpen opzetten. Hierbij zal worden gekeken naar use cases van IOTA voor de circulaire economie.

De IOTA Foundation, onder leiding van Dominik Schiener, ontdekt zijn filantropische inslag en schenkt 1 miljoen pond aan het prestigieuze Imperial College in Londen. Schiener rechtvaardigde de verhuizing op Twitter door te wijzen op de uitdagingen van de klimaatverandering en de mogelijkheid om IOTA naar de universiteit te brengen als onderdeel van oplossingen. Hij kondigde aan dat de IOTA Foundation een vervolg zou geven aan andere filantropische (liefdadigheids) activiteiten. De huidige schenking zal worden gebruikt voor praktisch onderzoek naar de circulaire economie.

Daartoe zal Imperial College een I3 Lab oprichten, schrijft de IOTA Foundation in een blogpost. De drie I’s staan voor Imperial, IOTA en Infrastructure. De circulaire economie is de aanpak waarbij hulpbronnen op de langst mogelijke manier worden gebruikt. Zo moeten consumptiegoederen worden gerepareerd of gerecycleerd, terwijl zij in de zogenaamde lineaire economie meestal snel op de stortplaats belanden. Het toekomstige I3-lab wordt gevestigd in de faculteit Ingenieurswetenschappen. Professoren en studenten werken daar al aan onderwerpen als smart cities en de sharing economy. De IOTA-stichting heeft reeds blijk gegeven van deskundigheid op deze gebieden en wil in het I3-Lab speciale aandacht besteden aan afvalpreventie en het gebruik van gerecycleerde materialen.

Voor het I3-Lab zijn vooraf al twee betrekkelijk concrete use-cases voor IOTA vastgesteld. Ten eerste zou IOTA kunnen dienen als basis voor het opzetten van gedecentraliseerde databases. Deze zouden bijvoorbeeld registreren waar en wanneer welke materialen bij de productie zijn gebruikt en wanneer het tijd is om ze te hergebruiken als onderdeel van de circulaire economie. Gemakkelijk te gebruiken apps die toegang bieden tot IOTA moeten hier ook bij helpen. De gift van de IOTA-stichting zal ook worden gebruikt om financiële steun te verlenen aan onderzoekers. Imperial College, met zijn 100-jarige geschiedenis, beroemt zich erop dat het meer dan een dozijn Nobelprijswinnaars heeft voortgebracht of in dienst heeft gehad.

Conclusie: IOTA als goeddoener?

IOTA mede-oprichter Schiener heeft geen ongelijk als hij benadrukt dat veel crypto-enthousiastelingen IOTA, Bitcoin en Co. hebben ontdekt met als doel de economie en de samenleving te verbeteren met innovatieve methoden. Een prominent voorbeeld hiervan is Sam Bankman-Fried. Hij heeft verordend dat 1 procent van de vergoedingen die worden geïnd door de door hem opgerichte cryptobeurs, FTX, naar hulpprojecten gaat. Vorig jaar werd een goede 17 miljoen US dollar ingezameld, deels door aanvullende en vrijwillige bijdragen.

En ook al staat de presentatie van de IOTA Foundation over haar samenwerking met het Imperial College bol van de modewoorden, de circulaire economie wordt al lang serieus genomen en heeft zeker meer potentieel dan tot nu toe is benut. De IOTA Foundation onderhoudt reeds nauwe banden met universiteiten in Oslo, Wenen en Padua, Italië, bijvoorbeeld. Directe geldinjecties voor een universiteit door de IOTA-stichting zijn echter een novum, en het interdisciplinaire concept van het I3-lab heeft charme. Anderzijds is 1 miljoen pond voor het Imperial College een zeer beheersbaar bedrag. Laten we afwachten wat er uit het initiatief voortkomt.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*