Ripple en FinTech Modulr vormen strategisch partnerschap – Europa in het vizier

Ripple (XRP) heeft een spannende strategische partner gevonden in Modulr, dat zich via zijn hoofdkantoor in Londen richt op Europa. De eerste begunstigde van het partnerschap is Trust Payments.

Ripple (XRP) is tot nu toe niet erg zichtbaar geweest in Europa met zijn kernconcept om internationale geldtransfers te versnellen en goedkoop te organiseren. Het strategische partnerschap tussen Ripple en de Londense FinTech Modulr, dat nu is aangekondigd in een persbericht, zal naar verwachting een nieuwe dynamiek creëren voor Europa. De eerste concrete gebruiker van de gecombineerde diensten van Modulr en Ripple zal de financiële dienstverlener Trust Payments zijn.

In het strategische partnerschap tussen Ripple en Modulr zijn de rollen duidelijk verdeeld: Modulr concentreert zich reeds op het organiseren van geldstromen tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU op een juridisch conforme en praktische manier. Voor dit doel heeft Modulr uitgebreide licenties, zowel in Engeland als in de EU. Klanten en partners van Modulr zijn bekende bedrijven zoals Revolut. Ripple daarentegen heeft software en een netwerk met RippleNet om geldoverdrachten bijna automatisch in real time te bevestigen, zelfs over grenzen en valuta’s heen. Bij RippleNet is XRP echter slechts optioneel en wordt het tot nu toe niet genoemd in de plannen met Modulr.

Trust Payments wil als eerste uitproberen hoe de gecombineerde sterke punten van Modulr en Ripple in de praktijk werken. Trust Payment heeft kleine en middelgrote ondernemingen als typische klanten en biedt hun internationale financiële diensten aan. Trust Payments zou hebben gezegd dat het verwacht gebruikers lagere tarieven en meer snelheid te kunnen bieden. Volgens de drie betrokken partijen is de geldcorridor tussen het VK en de EU nog maar het begin en moet deze zo mogelijk worden uitgebreid tot Latijns-Amerika, Azië, het Midden-Oosten en Noord-Amerika.

Ripple had onlangs bemoedigende cijfers vrijgegeven over hoe in 2021 XRP als brugvaluta de volumes en gebruikersaantallen heeft doen toenemen. Modulr als directe strategische partner en Trust Payments als indirecte klant zijn snelgroeiende FinTechs die de status van start-up voorbij zijn. Althans in theorie resulteert dit in een synergiepotentieel voor alle betrokken partijen.

Conclusie: Ripple met vooruitgang, XRP nog steeds onder observatie

Wie zich al een tijdje met Ripple en XRP bezighoudt, kent de kritiek: de technologische oplossingen van Ripple krijgen veel erkenning in de financiële wereld, maar dit vertrouwen gaat slechts in geïsoleerde gevallen over op de eigen cryptocurrency XRP. Deze situatie doet zich blijkbaar ook voor in het huidige partnerschap met Modulr en Trust Payments als klant. Aan de andere kant is de publieke verbintenis van Modulr met Ripple al opmerkelijk in een tijd waarin een ernstig juridisch geschil met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over XRP de expansie van Ripple belemmert. Voor beleggers blijft het echter van cruciaal belang dat niet overal waar Ripple op staat, ook XRP in zit.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*