IOTA Foundation herhaalt oude EVM aankondiging – lanceerdatum ontbreekt nog steeds

De IOTA Foundation kondigt trots aan dat een beveiligingscontrole met topcijfers is doorstaan als onderdeel van de integratie van de Ethereum Virtual Machine. Dit is echter al weken bekend. Andere details zijn nog niet bekend.

IOTA wil aandacht genereren voor de geplande integratie van de Ethereum Virtual Machine (EVM) en publiceerde gisteren (woensdag) een voortgangsrapport via X en een blogpost. Volgens het rapport heeft het beveiligingsbedrijf Tokyo de EVM en slimme contracten op IOTA uitgebreid getest op bugs en bruikbaarheid en vervolgens de topscore van 100 uit 100 punten toegekend.

Het addertje onder het gras is dat het gelinkte rapport van Zokyo dateert van maart en al was geprezen door onder andere IOTA Foundation CEO Dominik Schiener. Volgens de beschikbare informatie is wat IOTA als nieuws en vooruitgang wil verkopen slechts een herhaling van een oud verhaal.

Toen Schiener in maart postte over de IOTA veiligheidscontrole van Zokyo op X, werd dit geïnterpreteerd als het laatste stukje van de puzzel voordat de EVM werd geactiveerd. Schiener had dit immers beloofd voor het 1e kwartaal. Zoals bekend kwam hier niets van terecht en nu, eind mei, is er nog steeds geen nieuwe streefdatum voor het publieke EVM-debuut op IOTA. Investeerders en de gemeenschap kijken reikhalzend uit naar IOTA’s EVM omdat ze hopen dat het een nieuwe impuls zal geven aan het ecosysteem. De Ethereum Virtual Machine is een standaard module in de crypto-industrie en maakt use cases mogelijk variërend van gedecentraliseerde financiën (DeFi) tot blockchain gaming.

De EVM is sinds afgelopen herfst actief in het IOTA zijproject Shimmer (SMR), maar heeft weinig gebruikers en weinig interesse gevonden. Sceptici zien de geplande IOTA EVM ook als mogelijk overgewaardeerd – meer dan 150 andere cryptoprojecten en munteenheden, waarvan sommige zeer groot, hebben de EVM immers al geïntegreerd.

Conclusie: IOTA leert niet van zijn fouten – EVM is het nieuwste voorbeeld

Ons archief bevat een aantal teksten over IOTA en misleidende beloften, mislukte planningen en slecht communicatiebeleid. Het elegant verpakte recente rapport van de IOTA Foundation over de EVM veiligheidscontrole past hier, omdat het oude wijn in nieuwe zakken probeert te verkopen. De cruciale vraag wanneer de IOTA EVM eindelijk geactiveerd zal worden en met welke partners, blijft echter onbeantwoord. Achter de schermen maakt de IOTA Foundation zich waarschijnlijk zorgen over een valse start van de EVM, omdat allang aan de technologische eisen voor de lancering is voldaan.
  “

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*