Julian Hosp neemt Cake over – maanden van moddergooien komen tot een einde

Na een bittere ruzie tussen de oprichters van Cake, Julian Hosp en U-Zyn Chua, is er een oplossing gevonden. Hosp zal Cake in de toekomst alleen runnen en wil het hoofdproject DeFiChain (DFI) nieuw leven inblazen. Kan dit werken?

Aan het drama rond Cake en DeFiChain (DFI) is voorlopig een einde gekomen: Volgens informatie van mede-oprichter Julian Hosp neemt hij het cryptobedrijf volledig over en koopt hij in ruil daarvoor de aandelen van de tweede oprichter U-Zyn Chua uit. De twee waren eind 2023 uit elkaar gevallen en U-Zyn Chua vroeg daarom de liquidatie van Cake (voorheen Bake) aan bij de rechter. De rechter in Singapore wees het verzoek in april echter af. Hosp stelde toen opnieuw voor om U-Zyn Chua af te betalen en Cake alleen voort te zetten. Dit scenario wordt nu werkelijkheid. Het vlaggenschipproject is DeFiChain (DFI) en daarom was en is de breuk tussen Julian Hosp en U-Zyn Chua ook relevant voor investeerders.

Tot nu toe is er geen betrouwbare informatie over het bedrag dat Hosp nu investeert. Volgens U-Zyn Chua is er 32 miljoen dollar geboden in een eerder overnamebod. De voormalige Chief Technology Officer (CTO) van Cake U-Zyn Chua heeft de ontwikkelingen nog niet bevestigd of van commentaar voorzien. Hosp kondigde via X aan dat hij morgen (woensdag) een audioconferentie zou houden om informatie te geven over de afgelopen acht maanden, de huidige stand van zaken te onthullen en zijn plannen voor Cake en dus ook DeFiChain te presenteren.

Als je wilt, kun je in ons archief veel details lezen over het conflict tussen U-Zyn Chua en Julian Hosp. Kleine spoiler: Er waren ook beschuldigingen van misbruik van Cake bedrijfsfondsen door Hosp en een losbandige levensstijl. De prijscurve van DeFiChain zat echter al in de kelder voordat de rechtszaak bekend werd. De crash begon toen de algoritmische stablecoin DUSD, die deel uitmaakt van het ecosysteem, in de zomer van 2022 zijn 1:1 koppeling aan de Amerikaanse dollar verloor.

Conclusie: Hebben Cake en DFI nieuwe kansen met Hosp als enige heerser?

Op zijn best werd DeFiChain in december 2021 verhandeld tegen meer dan USD 5; DFI wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer 6 cent. Vanuit deze uitgangspositie wil Hosp het project nu nieuw leven inblazen. Verschillende projectpartners zijn de afgelopen maanden echter al opgestapt en reddingspogingen voor de vermeende stablecoin DUSD (momenteel genoteerd rond USD 0,40) zijn mislukt. Daarnaast moet Hosp leven met het feit dat hij in grote delen van de cryptoscene met argwaan wordt bekeken vanwege zijn professionele verleden bij TenX en het piramidesysteem Lyoness, en zijn er ook beschuldigingen van oplichting naar hem geuit. De nieuwe uitgangspositie voor DeFiChain en Cake is daarom allesbehalve gemakkelijk en het valt nog te bezien hoe Julian Hosp een comeback voor ogen heeft.
  “

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*