IOTA: Samenwerking met Links Foundation – focus op identiteitsoplossing

IOTA Identity wil een systeem creëren dat digitale identiteiten organiseert. De Links Foundation uit Italië heeft zich nu ook aangesloten bij het project. Investeerders wachten echter nog steeds op de IOTA EVM.

Bij IOTA zou het crypto-jaar 2024 gekenmerkt moeten worden door de Ethereum Virtual Machine (EVM). IOTA mist echter de ene na de andere streefdatum voor de integratie van de EVM, een standaardmodule in de crypto-industrie. De activering van de IOTA EVM, die oorspronkelijk gepland stond voor het eerste kwartaal, is nog steeds niet gerealiseerd en dus probeert het bedrijf vooruitgang te laten zien op andere gebieden. Het laatste voorbeeld: de IOTA Foundation kondigde in een blogpost aan dat het doorgaat met het ontwikkelen van zijn identiteitsproject met de hulp van de Links Foundation.

IOTA Identity is bedoeld om het onderwerp digitale identiteiten aan te pakken en heeft in 2021 al een proefrun gehad bij de Volksbank in Nederland. De Links Foundation gaat nu helpen om een zero-knowledge component toe te voegen. Volgens de blogpost betekent dit dat gebruikers van IOTA Identity tot in detail kunnen bepalen welke informatie van hun digitale identiteit wordt doorgegeven aan online diensten en daar als geverifieerd wordt herkend. Als voorbeeld noemt IOTA internetdiensten die een leeftijdsbeperking hebben. In plaats van ook adres, ID-nummer of andere informatie bekend te maken, zou het inloggen via IOTA Identity, dat beperkt is tot het doorgeven van leeftijd, voldoende moeten zijn. De Zero Knowledgde component van de Links Foundation zou ook nuttig kunnen zijn voor digitale communicatie met externe netwerken.

Andere partners zoals walt.id en Tanglelabs zijn ook betrokken bij IOTA Identity. Er wordt echter eigenlijk niet gesproken over daadwerkelijke toepassingen en IT-giganten zoals Microsoft en Google hebben al lang hun eigen oplossingen voor digitale identiteiten. Links Stifung en de IOTA Foundation onderhouden contacten met de EU en misschien wordt Identity plus Zero Knowledge ook daar erkend. Maar gezien de andere uitdagingen waar IOTA nog steeds voor staat, zijn zulke vooruitzichten allesbehalve zeker.

Conclusie: IOTA tragedie duurt voort

De Links Foundation zelf rapporteerde niet over haar intensievere samenwerking met IOTA op haar online aanwezigheid. Investeerders kijken echter nu al toe of IOTA erin slaagt om haar potentiële monetaire plan EVM te realiseren. Het streven naar de overgang naar een gedecentraliseerd netwerk met IOTA 2.0 is ook een prioriteit voor acceptatie in de crypto-industrie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat IOTA net boven een eenjarig dieptepunt wordt verhandeld en dat beleggers al lang hebben geleerd om succesverhalen van de stichting met grote scepsis te lezen.
  “

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*