IOTA Foundation hoofd Schiener met update over de vertegenwoordiging in Abu Dhabi

IOTA heeft in november 2023 een vertegenwoordigingskantoor geregistreerd in Abu Dhabi. Het begint nu met het werven van nieuw personeel en het formuleren van het werkprogramma. Hoofd van de stichting Dominik Schiener verspreidt optimisme, maar de prijscurve van IOTA wijst naar beneden.

Toen IOTA ongeveer twee maanden geleden de oprichting van een kantoor in Abu Dhabi aankondigde, schoot de prijscurve van de controversiële altcoin even omhoog. Het nieuwe vertegenwoordigingskantoor in de Verenigde Arabische Emiraten zou immers goed gefinancierd worden met USD 100 miljoen en zorgen voor uitbreiding. Sindsdien is IOTA echter teruggevallen naar prijsniveaus van rond de USD 0,22. Desondanks blijft het hoofd van de stichting, Dominik Schiener, optimistisch en geeft inzicht in zijn plannen voor 2024.

IOTA is momenteel op zoek naar twee nieuwe medewerkers voor reclame en groei. De uitspraken van Schiener hierover zijn gepubliceerd op X. Met de nieuwe medewerkers is het de bedoeling om IOTA bekender te maken in Afrika en de Arabische regio. Volgens Schiener zijn er bijna een dozijn concrete plannen in voorbereiding waarop IOTA haar technologie wil presenteren. Maar commentatoren wijzen op het probleem: Schiener blijft wederom erg vaag en komt details tekort.

Schiener schrijft bijvoorbeeld ook dat de samenstelling van de Raad van Bestuur nu rond is. Hij had al prominenten beloofd voor IOTA in november 2023 – maar namen zijn nog steeds niet bekend. In principe lijkt Schieners waterpeilrapport over het kantoor in Abu Dhabi een reeks leuke ideeën, maar een nadere beschouwing onthult een gebrek aan inhoud. Het crypto-jaar 2023 had al een groot verlies aan vertrouwen in IOTA veroorzaakt en onthulde een enorme behoefte aan verdere technologische ontwikkeling. Experts en investeerders wachten op een gedecentraliseerde IOTA 2.0, die in eerste instantie getest zal worden in het zijproject Shimmer (SMR).

Conclusie: IOTA en Shimmer met een valse start naar het crypto-jaar 2024

Shimmer wordt deze januari lager verhandeld dan ooit tevoren in zijn geschiedenis en IOTA is momenteel ongeveer 95 procent verwijderd van zijn vorige all-time highs. Het IOTA ecosysteem is een bijzaak geworden op de internationale cryptomarkten en het hoofd van de Schiener Foundation draagt hiervoor de verantwoordelijkheid. Zijn permanente optimisme glijdt af naar het groteske omdat hij de concurrentiesituatie niet onderkent. Het verhogen van het aantal medewerkers voor de externe presentatie van IOTA en Shimmer in Abu Dhabi kan de problemen verdoezelen, maar lost ze niet op.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*