IOTA: Medeoprichter CFB heeft rechtszaak aangespannen tegen medeoprichters in Noorwegen

Het bittere geschil tussen IOTA-oprichters CFB (Sergey Ivancheglo), Dominik Schiener en David Sønstebø stevent af op de rechtbank. Volgens CFB heeft een rechtbank in Noorwegen zijn rechtszaak aanvaard. De bedragen die op het spel staan lopen in de miljoenen.

Bij IOTA zijn de stichting en de mede-oprichters blijkbaar verwikkeld in dubieuze financiële deals. Mede-oprichter Sergey Ivancheglo, beter bekend als CFB, zegt dat een rechtszaak die hij heeft aangespannen tegen zijn ex-collega’s de IOTA Foundation met Dominik Schiener en tegen David Sønstebø door een rechtbank in Noorwegen is aanvaard. Dit blijkt uit een recente online discussie die door Hund op Twitter is geplaatst. Hund heeft naam gemaakt als een zelfverklaard onderzoeker in IOTA zaken, maar hij wordt tegengewerkt in de IOTA gemeenschap. Wat het laatste nieuws betreft, is Hund tot nu toe echter slechts een zender geweest. Maar in een tweede bericht van Hund, raadt CFB aan de website van Hund te bestuderen om het bewijs te begrijpen. Volgens eerdere informatie wil CFB van de gedaagden een schadevergoeding of toegang tot IOTA krijgen, waar zij naar verluidt al vanaf het begin recht op heeft. Deze zijn tientallen miljoenen waard volgens de huidige wisselkoersen.

CFB stelt nu dat het bewijs dat zij heeft geleverd voldoende is voor de rechter om een beslissing te nemen zonder de IOTA Foundation te horen. Als de IOTA Foundation hem niet informeert over het proces, zal hij de relevante documenten openbaar maken. Noorwegen werd waarschijnlijk door CFB gekozen als de plaats van het proces omdat David Sønstebø daar woonachtig is en de voorgangers van IOTA daar ook geregistreerd waren. Tot nu toe heeft de IOTA Foundation alleen een verklaring gegeven door bestuurslid Navin Ramachandran, die zegt dat de advocaten van IOTA niet op de hoogte zijn van een juridische procedure in Noorwegen.

Zal de ruzie bij IOTA nooit eindigen?

De geschiedenis van de strijd om IOTA is complex. Met de overgang naar IOTA 1.5 in april 2021 komt er een nieuw hoofdstuk in de reeds bekritiseerde behandeling van de betrokken IOTA’s – omdat ze zullen worden overgedragen aan een “IOTA Community Treasury”. Dit bracht op zijn beurt David Sønstebø op het toneel, die ook met juridische stappen dreigde. Sindsdien is er niets meer van Sønstebø vernomen. Intussen schrijft CFB dat zijn advocaten ook rechtszaken zullen aanspannen in Duitsland en Zwitserland. De IOTA Foundation is gevestigd in Berlijn en IOTA baas Dominik Schiener is verhuisd naar Zwitserland, volgens mediaberichten. Er is momenteel dus weinig dat erop wijst dat de betrokken partijen tot een buitengerechtelijke schikking zullen komen. Want afgezien van de hoge geldbedragen, pleiten hier drie oprichters die bewezen hebben zich door grote ego’s te laten definiëren.

Aansluiting van Ledger hardware wallets op IOTA 1.5 nog hangende

CFB maakt ook enigszins vage hints in zijn recente opmerkingen over de interactie tussen IOTA en Ledger hardware wallets. Het is bekend dat dit tot nu toe niet werkt na de overstap naar IOTA 1.5 en het maakt beleggers in toenemende mate woedend. CFB zegt nu dat hij hoopt dat beleggers zijn advies hebben opgevolgd en hun IOTA hebben overgebracht naar crypto exchanges vóór Chrysalis. Hij hoopt verder dat er bij Ledger geen grote inspanningen zullen worden gedaan om samen te werken met de IOTA Foundation. Tussen de regels door leest dit alsof CFB zelfs maar denkt dat een bevriezing van IOTA of een terugdraaiing naar IOTA 1.0 mogelijk is.

Conclusie: IOTA Foundation schaadt zichzelf door te zwijgen

Iedereen die de machtsstrijd over de zogenaamde “niet opgeëiste tokens” bij IOTA heeft gevolgd, kan eigenlijk alleen maar hopen dat één of desnoods meerdere rechtbanken duidelijkheid zullen verschaffen. De standpunten van Sergej Ivancheglo, Dominik Schiener en David Sønstebø lijken onverzoenbaar en worden vaak polemisch voorgesteld zonder bewijs. In dit opzicht kunnen de laatste verklaringen van CFB op dit moment niet duidelijk worden ingedeeld. Maar wat duidelijk blijft is dit: Met haar permanente stilzwijgen over beschuldigingen en desinteresse in transparantie, brengt de IOTA Foundation het hele project schade toe.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*