IOTA meldt vooruitgang bij decentralisatie – Coördinatie blijft het grote doel

Een van de hoofdontwikkelaars bij IOTA meldt dat er nu een nieuw consensusmechanisme wordt gebruikt in het testnet voor een gedecentraliseerde IOTA 2.0. Dit is een mijlpaal in de verdere ontwikkeling van IOTA.

Voor IOTA zullen de toekomstige mogelijkheden mede worden bepaald door de vraag wanneer het eindelijk mogelijk zal zijn om het Tanglenet op een gedecentraliseerde wijze te organiseren. Tot nu toe waakte een centrale coördinator over het IOTA-netwerk, maar dit is in tegenspraak met de gedecentraliseerde principes van de crypto-industrie. Om IOTA ook een plaats te geven in groeisectoren zoals DeFi en NFT’s, wordt daarom gestreefd naar decentralisatie. Dit project loopt al jaren met IOTA onder de naam “Coordicide” en IOTA 2.0. Tegenslagen in het ontwikkelingswerk hebben er echter toe geleid dat de streefdatum voor IOTA 2.0 verschillende keren moest worden bijgesteld. Hans Moog, een van de hoofdontwikkelaars, is nu optimistisch. Via Twitter schrijft hij dat er een nieuw consensusmechanisme is geüpload naar het testnet voor Coordicide. Deze “mijlpaal” bewijst niet alleen dat de ideeën van IOTA werken, maar ook dat ze beter zijn dan oplossingen voor andere cryptocurrencies.

In de zomer moest de IOTA Foundation toegeven dat Coordicide in 2021 niet meer gelanceerd zou worden. Destijds werden problemen met het consensusmechanisme genoemd als een reden die een fundamentele wijziging van het concept noodzakelijk maakte. In dit opzicht mag de doorbraak die Moog in dit detail heeft gemeld, niet worden onderschat. De code moet nog worden geoptimaliseerd en de beveiliging moet zorgvuldig worden gecontroleerd, aldus Moog. Maar “langzaam maar zeker” naderen ze nu IOTA Coordicide. De fan gemeenschap op Twitter viert het bemoedigende nieuws van Moog en hoopt op een prijsstijging. Wie het DevNet voor IOTA 2.0 van naderbij wil bekijken, kan de officiële informatie en toegang hier vinden.

Conclusie: optimisme over IOTA – het grote doel van decentralisatie komt dichterbij

Op de korte termijn kon het voortgangsrapport uit de machinekamer van IOTA de prijscurve niet helpen; de altcoin stagneert rond de 1,40 US dollar. Dit kan ook te maken hebben met het feit dat temporele voorspellingen voor IOTA 2.0 tot nu toe steeds fout zijn gebleken en men niet langer blindelings mag vertrouwen. Maar Moog, die bij de IOTA-Stichting medeverantwoordelijk is voor de Coordicide, is met de zaak vertrouwd en zou dus moeten weten dat zijn woord in het openbaar zorgvuldig zal worden gewogen. Als IOTA erin slaagt om in 2022 gedecentraliseerd te worden, zou een overvloed aan nieuwe gebruiksscenario’s kunnen ontstaan die een positief effect hebben op de prijscurve.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*