Solana (SOL) en Brave Browser werken samen – BAT profiteert

De Brave webbrowser heeft sinds de lancering in 2019 gestaag volgers gekregen omdat het Basic Attention Tokens (BAT) uitbetaalt voor het consumeren van online reclame. Nu is er technologische samenwerking overeengekomen met Solana (SOL).

Na aanloopproblemen heeft het Brave-concept steeds meer gebruikers gevonden; naar verluidt maken momenteel 42 miljoen mensen actief gebruik van de speciale soort webbrowser. Brave van Basic Attention Token (BAT) scoort met het bijzondere kenmerk dat het een advertentienetwerk heeft opgebouwd waarbij het grootste deel van de inkomsten terugvloeit naar het adverterende publiek in BAT. Bovendien belooft Brave privésurfen en blokkeert het tracking. Nu heeft Brave een samenwerking met Solana (SOL) aangekondigd via een aankondiging die voor beide partijen aantrekkelijk klinkt.

Brave wil functionaliteiten van Solana’s blockchain rechtstreeks in zijn browsers integreren, waardoor het ecosysteem van SOL gemakkelijk toegankelijk wordt via de browser. Solana, op zijn beurt, zal bij zijn ontwikkelaars promoten om ook Basic Attention Token te overwegen voor projecten. Een nieuwe portemonnee voor Brave en Solana is aangekondigd voor de eerste helft van 2022. Ten laatste tegen dan zou het mogelijk moeten zijn om SOLs te versturen en uit te wisselen via Brave, en de portemonnee zou ook klaar moeten zijn voor NFTs onder Solana. Hiermee neemt Brave op zijn minst gedeeltelijk afscheid van het Ethereum (ETH) ecosysteem, waar het stevig verankerd leek te zijn met BAT als een ERC-20 token. De hoge transactiekosten met ETH en de overbelasting van de Ethereum blockchain lijken echter tot een heroverweging te hebben geleid. In ieder geval laat Brave duidelijk de voordelen van Solana op deze gebieden zien.

De prijscurve van BAT schoot na de aankondiging tijdelijk met 30% omhoog en Solana’s charisma heeft een positieve uitwerking. De prijs van SOL bleef aanvankelijk op het nieuwe recordniveau dat een week geleden nog werd bereikt. Aangezien, vanuit het oogpunt van Solana, de samenwerking met Brave en Basic Attention Token slechts één van de vele is, is de terughoudendheid begrijpelijk. Voor Brave en BAT daarentegen is de overstap naar Solana een fundamentele stap die hun populariteit aanzienlijk kan verhogen.

Conclusie: Webbrowser 3.0 – Brave, Basis Attention Token en Solana met grootse plannen

In maart 2020 had Brave nog Binance geïntegreerd om de handel in crypto’s te vereenvoudigen. Nu zal Solana waarschijnlijk op de voorgrond treden bij het browsen met Brave en, net als BAT, nieuwe gebruiksmogelijkheden laten zien, vooral met gedecentraliseerde apps (DApps). Het is niet voor niets dat de betrokkenen spreken over de “Web3-ervaring” die moet worden bereikt. Als Brave erin slaagt om massaal nieuwe gebruikers te blijven aantrekken, zou dit ook de prijscurve van BAT blijvend goed kunnen doen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*