IOTA meldt vooruitgang bij portemonnee Firefly en integratie voor Ledger hardware wallets

IOTA 1.5 is sinds iets meer dan twee maanden online, gekoppeld aan de nieuwe officiële portemonnee Firefly. Maar onder andere, het koppelen van Firefly aan Ledger hardware wallets werkt niet. Nu, volgens IOTA, is er “vooruitgang.”

Met de officiële IOTA portemonnee Firefly en de upgrade van Tanglenet naar versie 1.5, vierde de IOTA Foundation eind april in haar zelfpresentatie een beslissende stap naar toekomstbestendigheid. Maar bij veel beleggers sloeg de ontgoocheling snel toe, omdat een beloofde en cruciale functie ontbrak: de koppeling van IOTA 1.5 Chrysalis met de populaire hardware wallets van Ledger. Dit zou zo snel mogelijk worden toegevoegd, zei de IOTA Foundation, en IOTA CEO Dominik Schiener verzekerde “hoogste prioriteit”. Nu geeft een tweet van de IOTA Foundation hoop:

Volgens de tweet wordt Firefly momenteel in een gesloten testgroep getest op bugs en verbeteringen in de bruikbaarheid. De backend van Firefly is al extern getest, net als de IOTA Ledger app. De IOTA Foundation noemt deze informatie een “voortgangsrapport”, en zal binnenkort meer voortgang bekendmaken.

IOTA portemonnee Firefly is een probleemkind aan het worden

Het schaarse nieuws over Firefly kon echter lang niet alle voorstanders van IOTA overtuigen. In de commentaren, bijvoorbeeld, spotten mensen dat het een “aankondiging van een aankondiging om een aankondiging aan te kondigen” was. Dit zinspeelt op het feit dat herhaalde aankondigingen door de IOTA Foundation over de interactie met de Ledger Nano S en Ledger Nano X van weinig betekenis zijn gebleken. De functie, die eigenlijk werd beloofd bij de lancering van IOTA 1.5, heeft ook invloed op IOTA op cryptobeurzen zoals Binance, die IOTA op precies zulke hardware wallets opslaan. IOTA die is opgeslagen op een ledger hardware wallet kan momenteel niet worden verplaatst. Bovendien kan pas gekochte iOTA niet worden opgeslagen in hardware-portemonnees. Dit betekent dat IOTA een fundamentele hoeksteen mist bij het omgaan met cryptocurrencies, veilige opslag op hardware wallets.

Op de vraag wat het voortgangsrapport over de IOTA Firefly Wallet in detail inhoudt en welke datum men in de kalender moet markeren, heeft de IOTA Foundation nog niet geantwoord.

Conclusie: vertrouwen in IOTA Firefly Wallet neemt af

IOTA’s Tanglenet is geen traditionele blockchain en heeft daarom altijd speciale technologische oplossingen nodig om verbonden te worden met cryptobeurzen en wallets. Daarom is de officiële Firefly Wallet zo belangrijk, en moet het de spil worden in het nieuwe ecosysteem van IOTA. Maar mobiele versies van Firefly zijn nog steeds in afwachting en de bestaande niet-compatibiliteit met de veelgebruikte Ledger hardware wallets is meer dan alleen de achilleshiel. De beloofde steun laat nu al bijna tien weken op zich wachten, het verlies aan vertrouwen in IOTA wordt steeds groter.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*