Ripple (XRP) met nieuwe Europese baas – Sendi Young stapt op van Mastercard

Ripple (XRP) heeft een nieuw hoofd Europa aangesteld, Sendi Young, die eerder toezicht hield op de digitale transformatie bij Mastercard. Ripple ziet Europa als een belangrijke groeimarkt.

Ripple (XRP) kondigt een belangrijk personeelslid aan voor Europa: Met Sendi Young is een financieel expert aangenomen voor de functie van Europese baas, zoals eerder vijf jaar werkte bij Mastercard in Londen. Daar werkte Young in leidinggevende posities aan FinTech en digitale transformatieprojecten. Met deze ervaring en regionale kennis hoopt Ripple dat Young een positieve impuls zal geven aan zijn Europese activiteiten. Young zelf spreekt over de crypto-industrie als een “game-changer” voor de financiële industrie en kijkt uit naar de nieuwe uitdagingen.

Ripple gebruikt ook de benoeming van Sendi Young om de ontwikkeling van de Europese activiteiten te classificeren. Een kwart van alle Ripple-klanten is gevestigd in Europa, aldus het bedrijf. Zij zijn goed voor 40 procent van Ripple’s transacties met on-demand liquidity (ODL) via XRP, zegt het, en in Europa is ODL met 250 procent jaar-op-jaar gegroeid in het aantal transacties. Ripple geeft echter geen absolute cijfers over het volume. ODL met XRP als brugvaluta is het basisidee van Ripple om internationale geldtransfers sneller en met lagere kosten te realiseren dan traditionele systemen als SWIFT. Voor Europa wijst Ripple op vier financiële dienstverleners als tevreden klanten. Paydesk, Xbaht, Lemonway en MoneyNetint. Met duidelijke regelgeving in het Verenigd Koninkrijk en de EU voor crypto-activa, ziet Ripple Europa als een belangrijke markt en kans om zijn sterke punten uit te spelen met bijvoorbeeld FinTech-bedrijven.

In de VS blijft Ripple tegenslag ondervinden

In een recente analyse identificeerde Ripple een gebrek aan en onduidelijke regelgeving voor de crypto-industrie in de VS als een obstakel voor groei en innovatie. In deze context resoneert het feit dat Ripple vastzit in een juridisch geschil met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vanwege XRP altijd. Daar wordt een uitspraak niet meer verwacht voor 2021 en zolang de zaak niet is opgelost, kan Ripple nauwelijks zinvol opereren met XRP in de VS.

Conclusie: XRP wacht op positieve impulsen

Kort voordat de SEC haar aanklacht tegen Ripple publiceerde, had Project Spark voor prijsstijgingen voor XRP gezorgd. Met Spark en Flare moet een brug naar DeFi worden gebouwd voor XRP en hier wordt de lancering verwacht voor deze weken. Een exacte lanceerdatum is echter nog niet bekend. Ondertussen is XRP niet in staat om zich te ontkoppelen van trends op de algemene markt en is teruggevallen naar de 7e plaats in de ranglijst van de belangrijkste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*