IOTA neemt deel aan GAIA-X consortium voor IT-infrastructuur in Europa

IOTA zal deelnemen aan een project over de bouwnijverheid onder auspiciën van GAIA-X. Het GAIA-X-consortium heeft tot doel IT-oplossingen te ontwikkelen die een Europese gegevensinfrastructuur garanderen.

De IOTA Foundation kondigt met trots aan dat zij succesvol is geweest met een projectvoorstel aan het GAIA-X consortium. GAIA-X is een initiatief van Europese bedrijven om gezamenlijke oplossingen te creëren voor uitdagingen op gebieden als cloud computing en data-infrastructuur. Op deze manier wil GAIA-X pro-actief Europese alternatieven ontwikkelen voor de marktdominerende aanbieders uit de VS. GAIA-X is in de zomer van 2020 opgericht en lanceert nu zijn eerste projecten, die ook met overheidsmiddelen worden gesteund. IOTA is betrokken bij het iECO-project (intelligent Empowerment of Construction Industry), aldus een verklaring van het Duitse federale netwerkagentschap.

Volgens zijn zelfbeschrijving wil iECO de bouwsector naar een nieuw niveau tillen. De kern hiervan is het creëren van digitale tweelingen voor gebouwen, waarvan de informatie vervolgens wordt opgeslagen en bijgewerkt in datasilo’s. Hier zal IOTA met zijn Tanglenet waarschijnlijk de technologische basis vormen. Bouwbedrijven, eigenaars, leveranciers zoals energiebedrijven of zelfs dienstverleners voor onderhoud kunnen dan toegang krijgen tot de informatie die zij nodig hebben om hun werk efficiënter te maken. Zoals bij alle GAIA-X-projecten moeten oplossingen voortkomen uit proefprojecten die vervolgens in heel Europa beschikbaar zullen zijn en in een netwerk met elkaar kunnen worden verbonden. Naast IOTA zijn acht andere partners betrokken bij iECO, waaronder de Fraunhofer-Gesellschaft en Implenia Hochbau GmbH. Er zijn nog geen details verstrekt over de financiering van het project.

Het is waar dat de bijdrage van IOTA aan een klein project als GAIA-X op het eerste gezicht bescheiden lijkt; 15 andere projecten werden tegelijk met iECO gepresenteerd. Maar GAIA-X, met stichtende leden zoals BMW, Bosch, SAP en Siemens, is geen abstracte entiteit, maar een bedrijfstakoverschrijdend consortium met een duidelijke missie. Over onderwerpen als industriële spionage en het vermijden van afhankelijkheden bestaat eensgezindheid en Europese oplossingen zijn hier dringend noodzakelijk. De in Berlijn gevestigde IOTA Foundation zal op GAIA-X de kans krijgen om haar technologie ook aan andere sectoren dan de bouw voor te stellen.

Conclusie: actieve IOTA Foundation stelt verder project veilig

Het interne ontwikkelingswerk bij de IOTA Foundation loopt bepaald niet van een leien dakje, vooral de nog ontbrekende link tussen IOTA 1.5 en Ledger hardware wallets brengt beleggers momenteel van slag. Maar als het erop aankomt IOTA bij internationale projecten te betrekken en contacten met de industrie en de academische wereld te leggen en te onderhouden, is de stichting zeer succesvol. iECO met IOTA op GAIA-X is nog zo’n voorbeeld waarbij het potentieel van een proefproject later daadwerkelijk tot industriestandaarden kan leiden.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*