IOTA: Speciale versie van Firefly wallet wordt gelanceerd met Shimmer (SMR)

Op woensdag wordt Shimmer (SMR) officieel gelanceerd als zijproject van IOTA. Om zijn SMR van staking op te eisen en met Shimmer af te rekenen, komt er een extra versie van IOTA wallet Firefly.

Bij IOTA ligt de nadruk momenteel op de lancering van het Shimmer-project (SMR): Op woensdag (28 september) moet het mainnet worden geactiveerd voor Shimmer, zodat dan ook SMR kan worden overgedragen en vrij kan worden verhandeld. Aangezien gewone software wallets niet compatibel zijn met IOTA, heeft Shimmer ook een speciale oplossing nodig. Het team achter de officiële IOTA wallet Firefly heeft de stand van zaken nu bekend gemaakt via Twitter.

Volgens dit, zal er een nieuwe Firefly Shimmer app beschikbaar komen voor SMR. Dit wordt onafhankelijk van IOTA Firefly op de desktop computer geïnstalleerd. Dan zal men aanspraak kunnen maken op de SMR die door de IOTA Staking voor Shimmer is toegewezen. De inzet had plaatsgevonden van december 2021 tot maart 2022. De hiervoor toegewezen RBE zal worden aangevuld met Shimmer, die als startkapitaal voor twee ontwikkelingsfondsen zal worden gegenereerd.

Er is hoop in de IOTA-gemeenschap dat SMR ook direct op de eerste cryptobeurzen zal worden genoteerd wanneer Shimmer wordt gelanceerd. De namen Bittrex, Bitfinex en Bitpanda doen de ronde – maar de bevestiging van de genoemde platforms laat nog op zich wachten. Het concept van Shimmer is veranderd van een ontwikkelaarsnet in een openbaar testnet en kan nu worden vergeleken met Kusama (KSM) bij Polkadot (DOT). Omdat Shimmer is gebouwd op een aangepast Tanglenet, is ook een aparte Firefly Wallet nodig, schrijven de ontwikkelaars. Op langere termijn zal deze Firefly Shimmer app samensmelten met de IOTA Wallet.

Na de kritisch becommentarieerde maandenlange vertragingen in de koppeling van de IOTA Firefly Wallet met de populaire hardware wallets van Ledger, pakken de ontwikkelaars deze kwestie apart op voor Firefly Shimmer. De nieuwe app moet door Ledger worden getest en zou daarom ongeveer twee weken na de lancering van SMR moeten worden vrijgegeven voor interactie met Ledger’s hardware wallets, zeggen ze. Wie zijn IOTA via Ledger Live beheert, kan echter ook voor die tijd zijn Shimmer claimen. Daarvoor moeten ze naar Ledgers “Experimental Features” gaan en de “Developer Mode” activeren.

Conclusie: Shimmer lanceert woensdag – IOTA oefent optimisme uit

In een zwakke marktomgeving is de prijscurve van IOTA de afgelopen zeven dagen met ruim 20 procent gestegen, waarmee het een van de positieve uitschieters is. Hieruit spreekt dus een optimistisch sentiment onder IOTA-beleggers voor Shimmer. Het installeren van een extra Firefly app op de computer voor SMR lijkt een beetje omslachtig. Maar het argument van de ontwikkelaars dat deze methode de veiligheid hoog houdt, is terecht. Voor beleggers is de belangrijkste en dringendste vraag op dit moment: waar zal Shimmer op 28 september of kort daarna genoteerd en verhandeld worden?


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*