IOTA Staking voor Assemblage (ASMB) gaat vanaf volgende week door

IOTA biedt opnieuw de mogelijkheid om gratis Assemblage (ASMB) te verkrijgen door staking. De promotie begint op vrijdag (22 april) en zal aanvankelijk 90 dagen lopen. Assemblage wordt nog niet vrij verhandeld.

Eind maart kwam er een einde aan de eerste staking-periode op IOTA die het ecosysteem te bieden had. Shimmer (SMB) en Assembly (ASMB), twee projecten die in de toekomst op IOTA-technologie zullen worden gebaseerd, werden verspreid. Zoals eerder beloofd door de IOTA Stichting, zal het staken voor Assemblage nu hervat worden. Vanaf dinsdag kan IOTA worden geregistreerd voor de pre-staking van Assembly via de officiële Firefly Wallet en vanaf vrijdag (22 april) zal de virtuele distributie van ASMB beginnen. Daarbij worden elke tien seconden 0,000002 ASMB per MIOTA gepland en dit gaat 90 dagen lang door.

Assembly werd in december 2021 aan het publiek voorgesteld en is ontworpen als een commercieel georiënteerd nevenproject van de IOTA Foundation. IOTA-chef Dominik Schiener zit in het bestuur van Assembly. Er is 100 miljoen dollar aan durfkapitaal opgehaald voor Assembly, dat hoopt te slagen in de sectoren DeFi, NFT’s en blockchain gaming. ASMB is echter een theoretisch token voor de nabije toekomst; Schiener heeft een functionerend mainnet op Assembly beloofd voor eind 2022. Alleen dan kunnen de tokens worden overgedragen en verhandeld.

De kansen op succes van de assemblage moeten kritisch worden bekeken. Aangezien IOTA blijkbaar geen vooruitgang boekt bij het ontwikkelen van een oplossing om de centrale coördinator af te schaffen, zal de Assemblage waarschijnlijk ook gebaseerd zijn op een centrale structuur en dus voorlopig niet voldoen aan het blockchain-kerncriterium van decentralisatie. Of ontwikkelaars en investeerders de Assemblage onder deze premisse zullen willen vertrouwen, zal een belangrijke vraag zijn.

Assemblage Staking met IOTA – zo werkt het

Om ASMB met IOTA te pinnen, is de officiële portemonnee Firefly versie 1.5.0 of hoger vereist. Deze zou vanaf dinsdag (19 april) beschikbaar moeten zijn om te downloaden, schrijft de IOTA Foundation in een blogpost. In Firefly vindt u dan het tabblad “Staking” en kunt u daar uw IOTA registreren om doorlopend ASMB bijgeschreven te krijgen. IOTA gereserveerd voor staking kan ook op elk moment worden teruggetrokken, dus je hoeft je niet voor alle 90 dagen vast te leggen. In de toekomst zijn er nog meer perioden voor de assemblage bij IOTA voorgeprogrammeerd; in totaal zal 20 procent van alle ASMB via staking worden verdeeld. Tijdens de eerste staking van ASMB van december tot maart, ging theoretisch 5,8 procent van alle toekomstige assemblage naar IOTA wallets.

Conclusie: Vergadering wil IOTA verrijken – maar scepsis terecht

Steken op IOTA had eind 2021 veel belangstelling getrokken en ondersteunde de prijscurve van IOTA op niveaus boven US$1,20. Maar de euforie lijkt te zijn weggeëbd, met IOTA momenteel verhandeld rond US$ 0,66. De redenen hiervoor zijn dat Assembly (en ook Shimmer) nog steeds moeten wachten op hun beursdebuut en het besef dat een gedecentraliseerde IOTA 2.0 aka Coordicide nog steeds niet meer is dan een theoretisch doel dat de ene tegenslag na de andere ondervindt bij de implementatie. Echter, diegenen die toch al IOTA credits hebben, zouden ook gebruik moeten maken van de Assembly Staking optie. Aan de andere kant lijkt het kopen van IOTA specifiek om deel te nemen aan het staken van ASMB een nogal gewaagde strategie.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*