Ripple (XRP): Advocaten zien weer een etappeoverwinning in de rechtszaak tegen SEC

Het gaat langzaam voor Ripple (XRP) in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), maar wel steeds positiever. Juridische waarnemers zien een tussenbeslissing in New York als een etappeoverwinning voor Ripple.

De krachtmeting tussen de machtige Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple (XRP) brengt beleggers en de crypto-industrie in beroering – velen verwachten dat de rechtszaak in New York aanwijzingen zal geven over hoe de SEC zich in de toekomst wil en mag bemoeien met Bitcoin en Co. Maar vooral met het voorbeeld van XRP, dat als een effect moet worden geclassificeerd, is de SEC steeds meer in het defensief in haar presentatie van bewijsmateriaal. Recente uitspraken van de rechtbank wijzen op een ongemak met de manier waarop de SEC de zaak heeft aangepakt; advocaat en waarnemer James Filan schrijft op Twitter van een “zeer grote overwinning voor Ripple”.

Met name rechter Sarah Netburn heeft nu moties van de SEC om de betekenis van interne documenten opnieuw te beoordelen, afgewezen. De kern van de zaak is een toespraak uit 2018 van SEC-directeur William Hinman over Ethereum (ETH). In die verschijning had Hinman duidelijk gemaakt dat het agentschap Ethereum niet achtervolgde voor de vermoedelijk vergunningplichtige status als beveiliging. Wat voor Ethereum geldt, moet ook voor XRP gelden, betoogt Ripple. Daarom wil Ripple ook e-mails en notulen van gesprekken van de SEC, die dienden ter voorbereiding van de toespraak van Hinman, in het geding brengen.

Sinds januari is er wat heen en weer gepraat over dit onderwerp, waarbij Ripple steeds luider aandrong op zijn recht op een eerlijke verdediging en daarin slaagde. In de laatste beslissing erkent de rechter de interne communicatie van de SEC als relevant en beveelt hij de SEC om eventuele redactions op zinvolle wijze te kunnen rechtvaardigen.

Conclusie: past de SEC te strenge normen toe op XRP?

Uit de verdediging van Ripple blijkt ook dat het er nog steeds van overtuigd is dat de SEC cruciale details uit het verleden achterhoudt over zijn positionering ten opzichte van Ethereum. En als Ripple en XRP daadwerkelijk in één adem genoemd zouden worden met ETH intern bij de SEC, zou de aanklacht waarschijnlijk in elkaar storten. Wat op dit moment wel duidelijk is, is hoe de SEC vastloopt in haar pogingen om de verdediging van Ripple te blokkeren. Dit ziet er nauwelijks soeverein uit en kan uitdraaien op een juridische boemerang voor de SEC. Een uitspraak over XRP wordt op zijn vroegst in de zomer verwacht.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*