IOTA Staking voor Assemblage en Shimmer: Wat gebeurt er nu?

De drie maanden durende staking periode voor Assembly (ASMB) en Shimmer (SMR) op IOTA loopt vandaag (maandag) ten einde. De IOTA Foundation geeft een vooruitblik op wat er met de projecten op middellange en lange termijn gepland is.

Op 28 december 2021 begon voor het eerst op IOTA de mogelijkheid om extra tokens te ontvangen via staking. Gedurende een periode van 90 dagen werden Assembly (ASMB) en Shimmer (SMR) verdeeld onder alle investeerders die hun IOTA reserveerden om te staken in de officiële Firefly Wallet. De campagne eindigt vandaag, maandag, en de IOTA Foundation heeft al een vooruitziende conclusie getrokken via een blog post.

Volgens hen zijn ze positief verrast door de respons die de staking van Assembly en Shimmer heeft gehad op IOTA. Ruim 75 procent van alle IOTA werd beschikbaar gesteld voor staking. De IOTA Foundation berekent hier vaag een waarde uit op basis van de huidige marktkapitalisatie van 2,5 miljard US dollar en schrijft: “Zo zou IOTA theoretisch een respectabele 11de plaats hebben bereikt onder de DeFi ecosystemen gemeten naar ingelegd kapitaal met DeFiLlama. DefiLlama neemt IOTA echter helemaal niet op en beschouwt staking niet als een DeFi-activiteit in de standaardinstellingen.

Binnenkort volgende staking mogelijkheden met IOTA

Zoals we ook herhaaldelijk hebben geschreven: IOTA-beleggers zien al toegewezen Assemblage en Shimmer in hun Firefly-portemonnees, maar deze kunnen pas worden overgedragen en mogelijk verhandeld wanneer de mainnets voor ASMB en SMR live gaan. Het is de bedoeling dat dit eerst met Shimmer gebeurt, maar een streefdatum hiervoor is niet bekend. De IOTA Foundation schrijft dat ze eerst moeten wachten op interne tests en daarna op een openbaar testnet voor Shimmer. Maar zodra Shimmer officieel gelanceerd is, moet het ook mogelijk zijn om SMR weer te staken.

Bij Assembly daarentegen zal staking binnenkort weer mogelijk worden, volgens de IOTA Foundation. Dit komt omdat er de belofte is dat ASMB met IOTA voor een totaal van 24 maanden kan worden ingezet. IOTA staking voor assemblage zou weer mogelijk moeten worden wanneer een nieuwe versie van de Hornet node software wordt uitgebracht en een nieuwe desktop versie van de Firefly portemonnee. Er zijn nog geen streefdata voor deze twee updates.

Op middellange termijn, namelijk wanneer Assembly een mainnet krijgt, moet het ook mogelijk zijn om ASMB voor Assembly rechtstreeks aan te haken. De IOTA Foundation telt dus in totaal drie opties om in de toekomst in haar eigen ecosysteem te staken.

Conclusie: IOTA adverteert met Staking – maar de prijscurve is teleurstellend

Het inzetten op IOTA had op voorhand interesse gewekt en de prijscurve gestabiliseerd. Maar de huidige kijk op de situatie is ontnuchterend: Bitcoin (BTC), de leidende cryptocurrency, handelt momenteel, na de gebruikelijke ups en downs, op vrijwel hetzelfde niveau als eind december toen IOTA Staking lanceerde. IOTA zelf, aan de andere kant, heeft terrein verloren in de prijscurve van ongeveer 1,40 US dollar naar ongeveer 0,90 US dollar in dezelfde periode. Een reden hiervoor kan zijn dat de Assembly en Shimmer projecten onder IOTA in feite “ongelegde eieren” zijn, waarvoor ideeën bestaan en nu virtuele tokens, maar geen bewijs van bruikbaarheid.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*