SEC tegen Ripple (XRP) – gerechtelijke uitspraak nu op zijn vroegst in de zomer

De hoop op een spoedige beëindiging van de rechtszaak van de US Securities and Exchange Commission tegen Ripple over XRP is getemperd. De rechtbank heeft verlenging van de termijn van de SEC aanvaard, waardoor het tijdschema verandert.

Wie had gehoopt dat de juridische procedure van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple (XRP) na 15 maanden de thuishaven zou betreden, zal zich moeten heroriënteren. Onlangs nog had Ripple geprobeerd druk uit te oefenen op het tijdschema en beschuldigde het de SEC indirect van getreuzel. Maar de rechtbank heeft nu besloten dat de SEC meer tijd krijgt om de argumenten van Ripple te evalueren en, indien nodig, nieuwe moties in te dienen. De advocaat James Filan volgt de procedure tot in de kleinste stappen en heeft bewezen een expert te zijn. Hij wijst nu op een tweede belangrijk detail op Twitter naast de verlengingen van de tijd. De rechter heeft de partijen bij het proces nu ook gevraagd om spoedig overeenstemming te bereiken over een tijdschema als voorstel voor de wijze waarop het proces dan live in de rechtbank de eindfase zal ingaan.

In de discussie op Reddit over de laatste ontwikkelingen zijn mensen nu aan het rekenen en de heersende opinie is dat realistisch gezien een uitspraak op zijn vroegst over drie tot vier maanden kan worden verwacht. In dit scenario zou de SEC echter geen gebruik maken van de mogelijkheid om in april verdere bewijsaanbiedingen in te dienen. Ripple had voorgesteld om met de pleidooien te beginnen op 22 mei. Die datum is nu van tafel. Proceswaarnemer Jeremy Hogan, ook advocaat, heeft een klein sprankje hoop ontdekt voor een gestroomlijnd proces. Hij wijst er via Twitter op: “De rechter heeft onlangs de termijnen zo vastgesteld dat zij lopen vanaf het moment dat de documenten zijn ontvangen. Dit betekent dat als de advocaten van Ripple snel werken, de SEC ook snel moet reageren.

Conclusie: Eindeloze lussen op XRP vanwege Ripple vs. SEC

Inhoudelijk had Ripple hits gescoord in zijn duel met de SEC in februari en heeft het sindsdien geprobeerd om vaart in de procedure te brengen. Ripple is nu echter voorlopig afgepoeierd en het wordt duidelijk dat de SEC nog steeds tijd wil winnen. Het is geenszins zeker of de SEC afdoend bewijs zal vinden dat de classificatie van XRP als een effect rechtvaardigt. Maar wat pijnlijk duidelijk wordt voor XRP beleggers: Zonder uitspraak zijn Ripple en XRP watertrappelen op de belangrijke Noord-Amerikaanse markt en zal er de komende maanden waarschijnlijk weinig veranderen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*