Rapport beschuldigt TRON-oprichter Justin Sun van handel met voorkennis en ander wangedrag

Justin Sun, oprichter van TRON (TRX), staat in de cryptoscene bekend om extravaganties en grensverleggende acties. Volgens een nieuw rapport is Justin Sun verantwoordelijk voor handel met voorkennis en andere illegale activiteiten.

Zijn meest recente publieke optredens zijn die van Justin Sun als ambassadeur voor Grenada bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Daar wil het stralende licht blockchain-oplossingen promoten en en parallel daaraan heeft Justin Sun zich eind 2021 officieel teruggetrokken uit het door hem opgerichte TRON (TRX) project. Maar hardnekkig onderzoek van The Verge suggereert dat Justin Sun zou kunnen worden ingehaald door zijn verleden en te maken kan krijgen met juridische gevolgen voor illegale activiteiten. De lijst van beschuldigingen is lang en Justin Sun verwerpt ze via Twitter. Maar het rapport voldoet aan journalistieke criteria en wij documenteren hier enkele van de flagrante acties waarmee Justin Sun rechtstreeks in verband wordt gebracht:

  • Toen in 2017 een ICO overging voor TRON en 70 miljoen US dollar ophaalde, moest alles heel snel gebeuren. Omdat Justin Sun had vernomen dat er in China een verbod op ICO’s aan zat te komen. Een dag voor de officiële aankondiging was de ICO voor TRX door en was Justin Sun per vliegtuig op weg naar de VS.
  • Justin Sun zou zijn team zijn blijven voeden met voorkennis en hen hebben geleid naar handel met voorkennis met TRX. Volgens The Verge werden TRX opgekocht vóór positieve aankondigingen over TRON en vervolgens weer met winst verkocht toen de prijs omhoog sprong. In de VS is dit waarschijnlijk illegaal op straffe van gevangenisstraf.
  • In 2018 kocht TRON BitTorrent in een spectaculaire deal voor een geruchtmakende $140 miljoen. In januari 2019 later, werd een BitTorrent Token (BTT) gelanceerd via IEO op Binance. Het probleem: Justin Sun wilde koste wat kost vermijden dat BitTorrent Token door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) als een mogelijke beveiliging zou worden aangemerkt. Dus zette hij werknemers aan om documenten zo te buigen dat BTT verschijnt als een “utiliteitstoken”. Ripple (XRP) ondervindt momenteel de aanhoudende kracht van de SEC.
  • Eind 2019 investeerde Justin Sun fors in de cryptobeurs Poloniex. Daar zou hij persoonlijk invloed hebben uitgeoefend op lakse regelgeving voor de verificatie van de identiteit van klanten (KYC) en waar nodig valse identiteitsbewijzen hebben geaccepteerd, aldus de Verge. Bovendien zou Justin Sun in een ondoorzichtige manoeuvre 300 Bitcoin (BTC) aan klantengeld hebben buitgemaakt.
  • Volgens de onthullingen is Sun ook herhaaldelijk zeer actief geweest in het verkrijgen van zoveel mogelijk nationaliteiten en paspoorten, alsmede in het openen van rekeningen in verschillende landen. Verslaggever Christopher Harland-Dunaway beschrijft Justin Sun als een personage dat altijd ontsnappingsroutes open wil houden en de nieuwe diplomatieke carrière als gevolg daarvan. Want als ambassadeur kan Justin Sun zich beroepen op diplomatieke onschendbaarheid in geval van vervolging.

Justin Sun – “gewoon” een excentriekeling of gewoon een crimineel?

Ons archief bevat een hele reeks verhalen over Justin Sun die twijfel zaaien over de eerlijkheid van de crypto-celebrity. Er zijn er zoals een gemanipuleerde Tesla-loterij of een vermeend partnerschap tussen TRON en Liverpool FC), waarbij het moeilijk is te onderscheiden tussen opzettelijk misleidende en toevallige fouten in de informatie. Er zijn de ijverige activiteiten van Justin Sun in de bloeiende NFT markt zoals hier en hier. Onvergetelijk zijn natuurlijk de problemen van Justin Sun in China of het heen en weer gepraat over een ontmoeting met investeerderslegende Warren Buffet. Het beeld dat oprijst is dat van een dubieus persoon met een uitgesproken drang naar de schijnwerpers, die het niet bepaald nauw neemt met de waarheid.

Conclusie: TRON stabiel – Justin Sun onder druk

De laatste aantijgingen tegen Justin Sun hebben geen merkbaar effect gehad op de prijscurve van TRON en in dit opzicht kan de scheiding van oprichter en project in december 2021 waarschijnlijk als positief worden gezien. Het is niet zeker of de autoriteiten in de VS of elders zich naar aanleiding van de nieuwe onderzoeken genoodzaakt zullen voelen Justin Sun te vervolgen. Justin Sun is 31 jaar oud en heeft zeker al veel meegemaakt. Zijn publieke imago heeft nieuwe, diepe krassen opgelopen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*