IOTA stelt lancering van Chrysalis Fase 2 uit.

Op weg naar IOTA 1.5 moet de Stichting IOTA een tegenslag toegeven. De start van Chrysalis Fase 2 kan niet eind oktober plaatsvinden, zoals eerder aangekondigd. Er wordt nu gehoopt om IOTA 1,5 te voltooien tegen het einde van 2020.

Sceptici hadden het voorspeld, nu is het officieel: IOTA is achterop geraakt in haar ambitieuze plannen voor een uitgebreide update van het netwerk en presenteert daarom een nieuw schema voor IOTA 1.5 via blogpost. Onder de projectnaam Chrysalis werkt IOTA al enige tijd aan uitgebreide veranderingen in haar technologie en wil uiteindelijk IOTA 2.0 aka Coordicide als een gedecentraliseerd netwerk voorbereiden. Chrysalis wordt in twee fasen in het Mainnet geïntroduceerd, fase 1 is in augustus van start gegaan. Fase 2 van Chrysalis zou eind oktober afgerond moeten zijn, waarmee IOTA 1.5 is voltooid. Nu zal Node Software voor Chrysalis Fase 2 in oktober of november worden getest. Afhankelijk van de resultaten wordt nu vaag gezegd dat de lancering later in 2020 zal plaatsvinden.

Hoop voor IOTA 1,5

Op Twitter richt de discussie over de herziene plannen bij IOTA zich op de “gekleurde munten” naast de datum voor chrysalis fase 2. Want ook hier maakte het laatste waterpeilrapport van IOTA duidelijk: met de algemeen verwachte invoering van “gekleurde munten” bij IOTA als belangrijk kenmerk voor toepassingen, zal chrysalis niet langer een probleem zijn. In plaats daarvan zullen de “gekleurde munten” in een aparte update worden uitgevoerd, het is nu gezegd zonder een streefdatum te noemen. Het blijft ook onduidelijk hoe ver de ontwikkeling van een nieuwe portemonnee bij IOTA is gevorderd, die eigenlijk de vorige officiële Trinity Wallet onder IOTA 1.5 zou moeten vervangen.

Conclusie: De technologische ontwikkeling van IOTA hapert.

Hoewel het geen slecht nieuws is dat IOTA zich nu moet verspreiden, is het ook geen goed nieuws. Niet alleen investeerders, maar ook partners uit de industrie wachten met afnemend geduld op de beloftes van de IOTA Foundation. Het ecosysteem van Tanglenet en IOTA is dringend aan vernieuwing toe met het oog op de praktische vereisten – en dit is waar IOTA ook in de toekomst weer met onzekerheid te kampen heeft. Als u het huidige situatierapport zorgvuldig leest, kunt u vermoeden dat andere belangrijke details vertraging zullen oplopen. Het valt nog te bezien of een gedecentraliseerde IOTA 2.0 in 2021 nog binnen de mogelijkheden ligt. Om de eer van IOTA te redden, moet ook worden vermeld dat IOTA niet alleen is met haar gewijzigde schema’s. Bij Ethereum bijvoorbeeld wacht de cryptoscoop al jaren in plaats van maanden op de grote sprong naar Ethereum 2.0.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*