IOTA werkt samen met Zuid-Korea voor smart cities

De IOTA Foundation heeft een strategische alliantie gevormd met de Observer Foundation in Zuid-Korea en de start-up Tanglehub om gezamenlijk deel te nemen aan tenders voor slimme stadsprojecten. Zuidoost-Azië is het doelwit.

Het thema smart cities staat al jaren op de agenda van IOTA, waarbij bijvoorbeeld in Taiwan en Noorwegen al proefprojecten worden uitgevoerd. Nu breidt de IOTA Foundation haar plannen op het gebied van smart cities uit door middel van een strategisch partnerschap, zoals zij aankondigt in een blogpost. Concreet is een alliantie overeengekomen met de Observer Foundation uit Zuid-Korea en de officiële IOTA-partner Tanglehub. Samen willen ze zich specifiek inzetten voor slimme stadsprojecten, niet alleen in Zuid-Korea, maar ook in Zuidoost-Azië.

Achtergrond over Observer Foundation, Tanglehub en IOTA

De Observer Foundation richt zich op de weergegevens. Hierbij wordt uitgegaan van een concept waarbij mini-weerstations en andere bronnen zoals smartphones of auto’s automatisch zorgen voor actuele weergegevens. De deelnemers worden hiervoor gecompenseerd met de altcoin Observer (OBSR), die volgens Coinmarketcap vrijwel uitsluitend op Bithumb wordt verhandeld. De Observer Foundation zegt al projectervaring te hebben voor slimme steden in Zuid-Korea.

Tanglehu, daarentegen, is een door de IOTA Foundation gefinancierde start-up die IOTA-oplossingen in Internet of Things (IoT) projecten op een praktische manier helpt implementeren. Tot nu toe lag de nadruk op de EU-regio.

Namens de IOTA Foundation heeft Holger Köther, directeur Partnerprogramma’s, uitgelegd dat de concrete samenwerking al is begonnen. Met behulp van Tanglehub worden de weerstations van Observer aangesloten op het IOTA-netwerk. Daarnaast zal de Observer Foundation waar mogelijk worden geïntegreerd in de lopende smart city projecten van IOTA. Er werd niets onthuld over de financiële aspecten van de alliantie.

Weersgegevens zijn belangrijk voor slimme steden, bijvoorbeeld wanneer de verwarming of koeling van gebouwen efficiënt moet worden geregeld, ook om milieuredenen. Nauwkeurige weergegevens in real time en zo klein mogelijk lokaal spelen ook een rol bij de verkeersregeling. Het trio van IOTA Foundation, Observer Foundation en Tanglehub is in dit opzicht volstrekt logisch. Het lijkt echter nog te vroeg voor een verdere evaluatie.

Conclusie: IOTA in Azië – Smart Cities in opkomst

Slimme steden zijn ontegenzeggelijk een onderwerp van de toekomst, waarbij milieu- en transportvraagstukken de trend naar optimalisatie van processen met behulp van digitale mogelijkheden versnellen. De IOTA-stichting profiteert al van deze ontwikkeling in de EU en kan nu waarschijnlijk realistisch gezien hopen deze expertise vaker in Zuid-Korea en de Zuidoost-Aziatische regio aan te tonen. Het valt nog te bezien wanneer de nieuwe alliantie voor het eerst de aandacht op zichzelf mag vestigen met succesvolle praktijkgevallen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*