Polkadot is booming in China – dit zijn de redenen

Polkadot (DOT) is onlangs opgeschoven naar de vierde plaats onder de top van de cryptokringen. Een van de redenen is de populariteit van Polkadot in China. Wat zit er achter.

Iets meer dan vijf maanden is Polkadot (DOT) nu vrij verhandeld en heeft in die korte tijd opmerkelijke vooruitgang geboekt. Onlangs werd Ripple (XRP) door DOT ingehaald in termen van marktkapitalisatie en sindsdien heeft het bedrijf nog aanzienlijke prijswinsten geboekt. Insiders weten dat Polkadot met name profiteert van zijn positie in China. Reden genoeg om een kijkje te nemen achter de schermen van Polkadot in China.

Polkadot ziet China als een strategische doelmarkt

Het succesverhaal van Polkadot begint met oprichter Gavin Wood. Deze Gavin Wood was al goed verbonden voor Polkadot als mede-oprichter van Ethereum (ETH) en onderhoudt een tweede huis in Shanghai. Alleen al in China, waar blanke buitenlanders een ander respect krijgen dan de lokale bevolking, telt dat geloofsbriefje positief. En Wood verzamelde al vroeg Chinese ontwikkelaars, investeerders en beïnvloeders om hem heen. Terwijl andere crypto-projecten vaak bang zijn voor contact met ondemocratisch China, zag Hout een enorm potentieel voor Polkadot. Op de Chinese short message service WeChat is dagelijks te zien hoe Polkadot wordt besproken en aanbevolen door invloedrijke personen.

Dan blijkt bijvoorbeeld uit gegevens van Outlier Ventures dat het aantal actieve ontwikkelaars voor Polkadot snel groeit en dat veel van hen uit China komen. Hier is een tweede zet van Wood belangrijk: de Web3 Foundation achter Polkadot is financieel sterk en overweegt nu voorstellen uit China in haar projectfinanciering bijna 20 procent van de tijd. De belangstelling van China voor Polkadot wordt dus ook beantwoord met een financieringsbron die op een niet-bureaucratische en niet-politieke manier beslissingen neemt.

Als gevolg daarvan slaagt Polkadot er voortdurend in om punten te scoren in concurrentie met Ethereum (ETH) en EOS. Als de blokketen van blokkettingen, Polkadot is in staat om vol vertrouwen het onderwerp van DeFi aan te pakken en erop te wijzen dat het niet beperkt is tot één blokketen als het gaat om DeFi-projecten. Binance heeft dit ook erkend en heeft vlak voor Kerstmis 10 miljoen dollar aangeboden voor DeFi-projecten op basis van Polkadot. Dus Polkadot en de Web3 Foundation bevinden zich nu in de comfortabele rol om te kunnen wijzen op een brede ontwikkelaarsgemeenschap, de mogelijkheden van de DOT Blockchain en de reeds succesvolle projecten als antwoord op toekomstige vragen in de crypto-industrie.

Conclusie: China een belangrijke ruggengraat voor Polkadot

Onze lokale kijk op de internationale crypto-markt loopt soms het risico om China te beperken tot het land voor de Bitcoin-mijnbouw. Toch heeft het leiderschap in Peking de bevordering van blokketenoplossingen al in het najaar van 2019 als strategisch doel gedefinieerd en lijkt het nu veel verder te gaan dan andere landen bij de invoering van een door de staat gesteunde digitale munteenheid (CBDC). Dit is dus waar de oplossingen van Polkadot samenkomen met een blokketenvriendelijk beleid, een leger van ontwikkelaars en, niet in de laatste plaats, een groot kapitaal. Maar kijk uit: TRON moest bijvoorbeeld ervaren hoe snel het tij kan keren in China. Het Chinese potentieel blijft een risicovolle onderneming voor internationale crypto-projecten, waaronder Polkadot.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*