IOTA zijproject Shimmer (SMR) kondigt lancering aan voor 28 september

Bij IOTA staat het veelbelovende zijproject Shimmer (SMR) in de startblokken. Het is de bedoeling dat het op 28 september live gaat. Wanneer SMR vrij kan worden verhandeld is echter net zo open als andere belangrijke details.

Eind 2021 werd bij IOTA een uitbreiding van het ecosysteem in gang gezet met het zijproject Shimmer (SMR). Nu verklaart Shimmer zich klaar voor de praktijk via Twitter. Het netwerk wordt op 28 september officieel in gebruik genomen. De datum moet rood gemarkeerd zijn in de kalender, want hij zal “boomen”. IOTA-baas Dominik Schiener promoot Shimmer ook via Twitter en vraagt retorisch waar mensen zullen zijn op 28 september wanneer SMR de markten betreedt.

Tot nu toe is er geen informatie over of en welke cryptobeurzen Shimmer (SMR) op de lanceerdatum willen noteren. Noch op Twitter, noch op de website van Shimmer is enige achtergrondinformatie te vinden over het lanceringsplan. Volgens de routekaart van Shimmer zal de lancering van het netwerk volgen op het succesvol testen van een bètaversie. Eén zo’n bètatest van Shimmer voor IOTA is nu live. Onlangs hadden ontwikkelaars de hoop gewekt dat slimme contracten ook het IOTA-ecosysteem zouden betreden met de lancering van Shimmer. Dit zou use cases voor DeFi en NFT’s denkbaar maken.

Het concept van Shimmer heeft zich stap voor stap gevestigd in de maanden sinds de inzet voor SMR begon in december 2021. Het is nu bedoeld als testnet voor IOTA onder praktische omstandigheden en is vergelijkbaar met Kusama (KSM) op Polkadot (DOT). Mocht Shimmer net zo succesvol van start gaan als Kusama, dan zou een marktkapitalisatie in het midden van de dubbele cijfers mogelijk zijn voor SMR. Tot nu toe kon SMR alleen worden verkregen door particuliere beleggers via IOTA staking. Het genereren van extra tokens om aanloopfinanciering voor Shimmer veilig te stellen had geleid tot aanzienlijke kritiek en verhitte discussies in de IOTA-gemeenschap.

Conclusie: Shimmer lanceert eind september – bevrijdingsslag voor IOTA?

Het nieuws over de lanceerdatum voor Shimmer (SMR) heeft de prijscurve van IOTA niet zichtbaar beïnvloed. Om daar misschien impulsen te geven, ontbreekt het aan gedetailleerde officiële informatie over met welke functies SMR zal lanceren en welke cryptobeurzen zullen volgen. Schiener en het IOTA-team achter Shimmer moeten snel een vervolg geven om een succesvol debuut voor SMR te garanderen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*