Julian Hosp: CEO van Cake zou bedrijfsfondsen hebben misbruikt – rapport

Het vakblad “Tech in Asia” onthult de breuk tussen Julian Hosp en U-Zyn Chua. De twee oprichters van Cake en DeFiChain (DFI) vechten met elkaar in de rechtszaal. Het gaat over veel geld, managementstijl en de toekomst.

Volgens het vakblad “Tech in Asia” gaat crypto beroemdheid Julian Hosp meer dan vreemd om met bedrijfsfondsen. Als CEO van Cake zou Hosp bijvoorbeeld het salaris van zijn kindermeisje hebben betaald op kosten van het bedrijf en ook royaal gebruik hebben gemaakt van bedrijfsfondsen voor privédoeleinden. Het online tijdschrift verwijst naar documenten die het heeft gezien en die een rol spelen in het juridische geschil rond Cake. U-Zyn Chua, die Cake samen met Hosp heeft opgericht, wil het bedrijf laten liquideren.

Hosp en zijn inzicht in bedrijfsfondsen onprofessioneel

U-Zyn Chua is blijkbaar niet zuinig met beschuldigingen en bewijzen. Volgens het rapport claimde Cake CEO Julian Hosp elke maand persoonlijk miljoenen US dollars aan onkosten. Zo kreeg een vrouw die officieel werkte als “senior editor” bij Cake een maandsalaris van 8.400 dollar. In werkelijkheid was ze echter verantwoordelijk voor de kinderen van Hosp. In tijden waarin Cake miljoenen winst maakte, bleef dit waarschijnlijk niet onopgemerkt. Maar toen Hosp in de herfst van 2023 opdracht gaf om banen te schrappen en kosten te besparen, stelde U-Zyn Chua een onderzoek in en ontdekte de inconsistenties, schrijft “Tech in Asia”. Het incident wordt ook onderzocht door de autoriteiten in Singapore en het werkvisum van de vrouw is ingetrokken.

Hosp geeft geen direct commentaar op de beschuldigingen en zegt vaag dat hij samenwerkt met de autoriteiten. Hosp was waarschijnlijk ook gul met advertentiekosten. Hij zou campagnes ter promotie van zijn persoonlijke website en de externe NAS Academy hebben laten betalen via de Cake-rekening. De advocaten van Hosp rechtvaardigen dit met een geraffineerde reclamestrategie waarbij de populariteit van Hosp indirect ook ten goede moest komen aan Cake. “Tech in Asia”, dat documenten kreeg, twijfelt aan de account en verwijst naar strafrechtelijke aanklachten die U-Zyn Chua in deze zaak heeft ingediend.

DeFiChain (DFI): Volgende all-time low en gevangen in Cake

Het moddergooien tussen Hosp en Chua heeft allang ook hun voormalige vlaggenschipproject DeFiChain (DFI) getroffen. DFI bereikte gisteren een nieuw all-time low en is 99 procent verwijderd van zijn all-time high uit december 2021. Als belangrijkste product van Cake is DeFiChain dus waarschijnlijk verbrand. Maar wat gaat er gebeuren met het bedrijf, dat nog steeds geschatte reserves heeft tot USD 100 miljoen?

Volgens U-Zyn Chua deed Hosp in de herfst van 2023 een aanbod om hem USD 32,5 miljoen te betalen en Cake alleen te blijven runnen. Hij had hiermee ingestemd – maar Hosp trok het aanbod een dag later weer in. In de lopende rechtszaak had Hosp U-Zyn Chua opnieuw aangeboden om Cake in februari 2024 over te nemen. Volgens U-Zyn Chua is dit niet mislukt vanwege geld, maar vanwege een contractuele clausule die Hosp civiele immuniteit zou garanderen voor zijn daden als CEO.

“Tech in Asia” volgt de gebeurtenissen en ontwikkelingen bij Cake al jaren. Hosp beschuldigt het tijdschrift er nu van op X partij te kiezen voor U-Zyn Chua omdat hij een persoonlijke vriendschap heeft met het hoofd van het mediabedrijf. Het laatste artikel concludeert echter dat zowel Julian Hosp als U-Zyn Chua momenteel verstrikt zijn in de rechtsstrijd. Een liquidatie van Cake zou de situatie kunnen ophelderen, anders dreigt een nieuwe ronde rechtszaken, zo vatten de auteurs samen.

Conclusie: Schone man Julian Hosp? Het imago heeft diepe wonden

Het levensverhaal van Julian Hosp omvat zijn activiteiten bij het piramidespel Lyoness en het mislukte cryptoproject TenX. Hier hebben Hosp en Chua elkaar ontmoet. Wat dat betreft moet Chua geweten hebben dat als Hosp vertrekt, er altijd een hoop narigheid is, ook van financiële aard – wat zich nu herhaalt bij Cake. Hosp presenteert zichzelf graag als een keurige sportman met een medische graad, maar de werkelijkheid spreekt een andere taal.

De verliezers zijn opnieuw degenen die Hosp’s reclameslogans volgden en investeerden in DeFiChain (DFI). DeFighters is de naam die gegeven is aan de groep investeerders die nu geconfronteerd worden met een totaal verlies op hun investeringen. Overigens heeft Hosp voor vandaag een online sessie aangekondigd via X, die “sappig” (“raunchy”) zal zijn. Het verhaal van Cake en de ooit onafscheidelijke Julian Hosp en U-Zyn Chua heeft waarschijnlijk nog ruimte voor meer hoofdstukken.
  “

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*