Julian Hosp en Cake: eindspel over DeFiChain (DFI) gaat in extra tijd

In Singapore heeft een rechtszitting plaatsgevonden in het geschil over de toekomst van Cake. De oprichters en tegenstanders Julian Hosp en U-Zyn Chua presenteren tegengestelde visies op de situatie. Het Cake project DeFiChain lijdt eronder.

Als twee vechten, verheugt de derde zich dan? In het geval van Cake werkt het spreekwoord niet. Sinds de oprichters van het bedrijf, Julian Hosp en U-Zyn Chua, elkaar publiekelijk bevechten in de rechtszaal, is de prijscurve van DeFiChain (DFI) blijven kelderen en bereikte in het weekend een nieuw dieptepunt – en DeFiChain is het vlaggenschipproject van Cake. We volgen het pijnlijke verhaal van Cake (voorheen Bake), DeFiChain en Julian Hosp al jaren, inclusief de rechtszaak die U-Zyn Chua in december 2023 aanspande. Daar heeft nu weer een hoorzitting plaatsgevonden en de situatie is er daardoor niet makkelijker op geworden. De balans opmaken:

Na de rechtszitting gebruikten zowel U-Zyn Chua als Julian Hosp X om hun kant van het verhaal te geven. U-Zyn Chua was zelf aanwezig in de rechtszaal (hier zijn post op X), Julian Hosp stuurde zijn advocaten alleen (hier zijn X post). Er is ook een ooggetuigenverslag dat hier op Reddit verscheen.

DeFiChain is een bodemloze put geworden

Als je niet bekend bent met de geschiedenis van het conflict, heb je een beetje achtergrondinformatie nodig. In essentie vroeg U-Zyn Chua de liquidatie van Cake aan, met onoplosbare conflicten met Julian Hosp als reden. Toen de rechtbank eind februari een beslissing wilde nemen na verlenging van de deadline, verraste Hosp iedereen op korte termijn door aan te bieden dat zijn zakenpartner Cake volledig kon overnemen en hem (plus zijn vrouw Bettina) kon uitbetalen.

U-Zyn Chua schrijft nu dat Hosp tijd rekt – en hij antwoordt op zijn beurt dat het U-Zyn Chua is die louche spelletjes speelt in plaats van een overname af te ronden. Het ooggetuigenverslag geeft een idee van wat er bedoeld wordt met die spelletjes. Hosp heeft blijkbaar een politie-inval in zijn huis in Singapore meegemaakt. Hosp zegt dat hij samenwerkt met de autoriteiten – U-Zyn Chua voelt zich ontkend door Hosp. Eén ding is duidelijk: In de stadstaat Singapore met draconische straffen voor bijvoorbeeld drugsgebruik of overspel heeft U-Zyn Chua een paspoort en is Julian Hosp slechts een nieuwkomer. Het Ministerie van Immigratie zou Hosp ook aan het onderzoeken zijn. Hosp daarentegen spreekt geruchten tegen dat hij Singapore helemaal de rug heeft toegekeerd door uit zijn stadsvilla te verhuizen.

Julian Hosp en U-Zyn Chua vergeten goede manieren

En als je de berichten van Hosp en U-Zyn Chua leest, gaat het maar door. De schuld voor de ellende van de toekomst van Cake en dus ook DeFiChain wordt aan de andere kant gelegd. Aan klappen onder de gordel geen gebrek en geen transparantie over de zakelijke aspecten.

Daarom is het ooggetuigenverslag zo interessant voor waarnemers. Het is anoniem geplaatst, maar de persoon beschrijft zichzelf als medewerker van Cake. Het verslag van de rechtszitting, die enkele uren duurde, lijkt zo neutraal als het maar zijn kan van een van de overgebleven medewerkers van Cake. De breuk tussen Julian Hosp en U-Zyn Chua werd openbaar tijdens een job cut in november 2023, toen Hosp zijn medeoprichter op een zijspoor zette. Sindsdien heeft U-Zyn Chua als CTO van Cake geen macht meer in het bedrijf.

De ooggetuige staat dus aan de kant van Hosp en maakt daar geen geheim van. Hij schrijft dat hij in de rechtszaal werd vergezeld door 15 andere Cake collega’s als toeschouwers, waar ze uiteindelijk getuige waren van een vrouw van U-Zyn Chua die de aandacht trok door te schreeuwen. Maar hij beschrijft ook hoe de rechter herhaaldelijk de vinger op hetzelfde punt legde in de zoektocht naar waarheid en besluitvorming: “Hoe komt het dat de twee partijen het niet met elkaar eens kunnen worden?”

Overnamebod bij DeFiChain slechts schijn?

U-Zyn Chua had het overnamebod van Cake al geaccepteerd, zelfs op de financiële voorwaarden van Hosp. Er lijkt echter geen overeenstemming te zijn geweest over hoe om te gaan met de aandelen van Hosp’s vrouw Bettina. Ondertussen lijkt het erop dat Hosp zelf verder wil met Cake, want hij heeft al grote plannen voor DeFiChain voor het huidige kwartaal.

Als dat nog niet genoeg moddergooien voor je is, bevat het ooggetuigenverslag ook beschuldigingen van misbruik van bedrijfsfondsen voor privédoeleinden en verhalen uit de tijd dat Julian Hosp en U-Zyn Chua zich een onafscheidelijk powerkoppel voelden. Hosp de marketingmachine en U-Zyn Chua het technisch genie – zo moeten de twee ooit hebben geschitterd, en we kunnen ook denken aan hun gezamenlijke Bitcoin Ordinals project Ordzaar.

Conclusie: Hosp en U-Zyn Chua vereffenen rekeningen over de ruggen van investeerders

Er is ook het verzoek van Julian Hosp om de mondelinge procedure om te zetten in een schriftelijke of de slachtofferrol die U-Zyn Chua vastbesloten is op zich te nemen – beide partijen handelen destructief en alle details uit het reilen en zeilen van Cake zijn ijzingwekkend. De goed ingevoerde DeFiChain-recensent Lorena B. vermoedt op X dat Julian Hosp uiteindelijk een (grotere) leugenaar zal blijken te zijn en heeft zijn eerdere geschiedenis van TenX in gedachten.

Maar zelfs een gerechtelijke uitspraak zal beleggers nauwelijks helpen. De prijscurve van DeFiChain is allang in de put gevallen in plaats van in het dal. De rechter die verantwoordelijk is voor Cake en de juridische oorlog tussen U-Zyn Chua en Julian Hosp wil nu een vonnis vellen – maar iedereen die bekend is met het verhaal zal niet langer verrast zijn door nieuwe geharrewar en verdere hoorzittingen. Als je bedenkt dat de twee sterke ego’s met miljoenen dollars jongleren, spreken de resultaten voor zich.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*