Julian Hosp en U-Zyn Chua: Cake gaat door op bevel van de rechtbank

Het cryptobedrijf Cake wordt niet ontbonden. Dat heeft een rechtbank in Singapore besloten, waar medeoprichter U-Zyn Chua liquidatie had aangevraagd. De tweede medeoprichter Julian Hosp verheugt zich. Is het geschil voorbij?

Het drama rond het geschil tussen oprichters Julian Hosp en U-Zyn Chua over de Cake Group is tot een einde gekomen, althans voorlopig. Na verschillende hoorzittingen heeft een rechtbank in Singapore besloten om Chua’s verzoek om Cake te liquideren af te wijzen. Dit werd aangekondigd door Julian Hosp en U-Zyn Chua op hun respectievelijke X-kanalen, zij het met verschillende interpretaties. De prijscurve van DeFiChain (DFI), het vlaggenschipproject van Cake, bleef zelfs na de uitspraak in de kelder.

Half april verduidelijkten de twee oprichters nogmaals hun fundamentele standpunten in de rechtszaal. Terwijl U-Zyn Chua Julian Hosp beschuldigde van misbruik van bedrijfsfondsen, bleef zijn tegenstander in de verdediging. De rechter oordeelde nu dat de controverses tussen de oprichters niet genoeg reden waren om Cake uit elkaar te halen. Julian Hosp merkt op dat Cake volgens de uitspraak een winstgevend bedrijf is. U-Zyn Chua schrijft daarentegen dat hij nu met zijn advocaten overlegt om de volgende stappen voor te bereiden.

Julian Hosp is CEO van Cake (voorheen Bake) en het bedrijf verwelkomde de uitspraak in een bericht op X. Chua zegt dat hij aandeelhouder en directeur blijft. Hij betreurde het dat er zelfs na zes maanden nog geen levensvatbare oplossing was gevonden voor de toekomst van Cake. In de tussentijd hadden beide oprichters elkaar aanbiedingen gedaan om Cake over te nemen, die uiteindelijk werden afgewezen of ingetrokken. U-Zyn Chua benadrukt dat de rechtbank uitdrukkelijk niet heeft gekeken naar mogelijk wangedrag van Hosp. De beschuldigingen waren ernstig en brachten blijkbaar ook wetshandhavingsinstanties in beeld.

Conclusie: Helpt het “gedwongen huwelijk” tussen Hosp en Chua Cake?

We hebben vanaf het begin verslag gedaan van het proces en ook de gevolgen voor DeFiChain (DFI) geobserveerd. De juridische geschillen versnelden de neerwaartse trend in de prijscurve, waarbij DFI momenteel dicht bij het all-time low van vorige week wordt verhandeld. Het lijkt erg moeilijk om te zien of Julian Hosp en U-Zyn Chua nu constructief tot elkaar kunnen komen. Maar het personeel van Cake kan tenminste blij zijn dat het bedrijf blijft bestaan. We zullen moeten afwachten wat Julian Hosp en U-Zyn Chua nu bedenken om Cake en DeFiChain weer op de rails te krijgen.
“
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*