Ledger hardware wallets nu compatibel met Lido – maakt Ethereum Staking mogelijk

Het DeFi platform Lido kan nu direct gekoppeld worden aan de Ledger Nano S en Ledger Nano X hardware wallets. Het voordeel: Ethereum (ETH) en Terra (LUNA) kunnen zo passief rente verdienen met de grootst mogelijke zekerheid.

Het systeem van de populaire Ledger Nano S en Ledger Nano X hardware wallets heeft een nieuwe functie die interessant is voor beleggers. Ledger heeft zijn hardware wallets compatibel gemaakt met Lido, wat veilig staken mogelijk maakt. Lido biedt momenteel staking aan voor Ethereum (ETH) en Terra (LUNA). Met Ethereum kunt u een jaarlijkse rente van 4,4 procent verwachten, met Terra is dat 3,4 procent.

Waarom zetten ETH en LUNA in op Ledger en Lido?

Staking wordt aangeboden in veel blockchains die Proof-of-Stake als protocol hebben. Staken verhoogt de veiligheid en de prestaties van een blockchain en hiervoor worden beloningen uitbetaald. Echter, zoals Ledger uitlegt in een blog post, is staking gebonden aan hoge toetredingsdrempels, vooral met ETH. Ethereum bereidt zich voor op versie 2.0 en heeft daarvoor een parallelle blockchain genaamd Beacon, waarin proof-of-stake al wordt toegepast. Om zijn ETH daar privé en rechtstreeks in te brengen voor staking, is technische kennis nodig en een minimum aantal van 32 ETH. Cryptobeurzen zoals Binance rekenen met deze problemen af en bieden Ethereum staking aan zonder minimumbedragen en eigen hardware. Maar daar zou je je ETH rechtstreeks aan Binance moeten toevertrouwen en dan heb je de private sleutels niet meer onder controle.

LIDO als een DeFi-project gaat nog een stap verder. De private sleutels blijven bij u wanneer u ETH deponeert in de Ethereum Staking Pool daar via Ledger Live en een Ledger Nano S of Nano X. Dit is veiliger dan met Ethereum. Dit betekent dat de veiligheid hoger is dan bij Ethereum Staking via een cryptobeurs. Bij Lido, ontvangt u stETH in ruil voor uw ETH gestort voor staking in een verhouding van 1:1, die kan worden gebruikt in een verscheidenheid van DeFi platforms zoals Curve, Harvest Finance of Aave. Je kunt trouwens ook je Ethereum die je bij Lido hebt gestort om te staken, via zo’n DEX opnemen door de stETH terug te wisselen in ETH. Dit betekent dat je niet hoeft te wachten tot de Staking Ethereum 2.0 weer officieel bruikbaar wordt – dit is pas gepland met de upgrade van het Ethereum mainnet en kan nog één tot twee jaar duren. Het is gemakkelijker met Terra (LUNA), waar de blockchain al gebaseerd is op proof-of-stake.

AAVE en Solana (SOL) zijn momenteel in voorbereiding voor het staken in Lido. Ook hier kunnen gerichte jaarlijkse rentetarieven worden verwacht die kunnen concurreren met die welke door cryptobeurzen worden aangeboden. Bovendien groeit het ecosysteem van DeFi-projecten die compatibel zijn met Lido voortdurend. Een actueel overzicht vindt u hier.

Conclusie: Staking via Ledger Nano S of Nano X met Lido

Als u nog geen Ledger hardware wallet heeft, is de nu mogelijke koppeling met Lido een ander goed argument om er een aan te schaffen. Want elke cryptobelegger zou eigenlijk zijn Bitcoin (BTC) en andere bezittingen moeten opslaan op een hardware wallet, zodat privésleutels, die cruciale wachtwoorden zijn, los van het internet beveiligd zijn. De Ledger Nano S als instapmodel heeft ons en honderdduizenden andere mensen overtuigd, terwijl de Ledger Nano X als topmodel ook geschikt is voor interactie met smartphones en tablets dankzij Bluetooth. Wie zijn Ethereum of Terra niet in de daghandel gebruikt, heeft nu de aantrekkelijke mogelijkheid om via de combinatie met Lido en Ledger op een veilige manier rente te verdienen via staking.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*