Ripple: mochten SEC-ambtenaren handelen in XRP?

Er is een nieuw verzoek om bewijs in de rechtszaak van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple (XRP). Ripple wil weten of en hoe de SEC haar ambtenaren verbood om te handelen in XRP, Bitcoin en Ethereum.

De crypto-industrie blijft met ingehouden adem kijken naar de rechtszaak die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aanspant tegen Ripple over XRP. Een telefonische hoorzitting is gepland voor vandaag, dinsdag, zoals proceswaarnemer James K. Filan bekend maakte via Twitter. De hoorzitting zal ook gaan over verzoeken van Ripple, dat erop staat dat de SEC uitgebreide informatie verstrekt over hoe interne beslissingen over cryptocurrencies binnen het agentschap tot stand zijn gekomen. De verdediging van Ripple heeft een nieuw detail uitgezocht, zo blijkt uit een verklaring voor de rechtbank. Ripple wil weten of de SEC interne besluiten heeft genomen over cryptocurrencies. Ripple wil weten of en wanneer de SEC instructies heeft gegeven aan haar ambtenaren over de private afhandeling van XRP, maar ook Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Deze vraag is gericht tegen het feit dat SEC-werknemers normaliter niet in effecten mogen handelen omdat zij juist toezicht houden op deze sector. Omgekeerd meent Ripple dat als het de ambtenaren niet expliciet verboden werd om XRP te verhandelen, de SEC van mening moet zijn geweest dat XRP niet als effecten moet worden geclassificeerd. In de huidige rechtszaak beschuldigt de SEC Ripple er echter van XRP tegen beter weten in zonder toestemming te hebben verkocht en te hebben verzwegen dat XRP wel degelijk een effect is. Ripple wijst dit af en wil daarom waarschijnlijk ook meer weten over de interne regels bij de SEC met betrekking tot Bitcoin en Ethereum. Tenminste met Ethereum was er in 2018 een duidelijke boodschap van de SEC om ETH niet als een effect te beschouwen.

SEC verhoogt ook druk in XRP-procedure

In zijn aanvraag wijst Ripple er bijna vrolijk op dat het in verschillende vergaderingen ter voorbereiding van de hoorzitting over dit onderwerp de SEC heeft gevraagd naar interne regels voor cryptocurrencies zonder een antwoord te krijgen. Daarom wordt nu de formele weg bewandeld. Tegelijkertijd heeft de SEC ook een ander verzoek ingediend waarin wordt geëist dat Ripple video- en audio-opnames van interne vergaderingen over XRP beschikbaar stelt. Hieruit zou kunnen blijken hoe Ripple de kwestie heeft besproken of XRP als waardepapier moest worden goedgekeurd.

Onlangs is gebleken dat de rechter die de leiding heeft, het proces wil versnellen en werkt aan een termijn voor verdere moties voor bewijsvoering. Onafhankelijke waarnemers hebben de indruk: beide partijen (SEC en Ripple) hebben nog steeds lege plekken in documenten die zij in het proces zouden moeten inbrengen. Beschuldigingen van “obstructie van de rechtsgang” en “filibustering” zijn hierdoor reeds geuit. Deskundigen menen dat door deze tactiek een uitspraak in 2021 niet meer te verwachten is.

Conclusie: SEC vx. Ripple – proef met explosieve kracht

In een analyse hebben we uitgewerkt waarom de XRP zaak niet alleen over Ripple gaat. De SEC ziet haar prestige in gevaar komen en Ripple wil zowel vooraanstaande werknemers beschermen als mogelijke schadevergoedingen van meer dan 1 miljard US dollar vermijden. Maar de crypto-industrie hoopt ook dat het precedent zal aangeven of de SEC andere altcoins zal aanpakken om vervolgens goedkeuring te eisen en zo ook de regels te bepalen voor de lancering van nieuwe cryptocurrencies.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*