Solana (SOL) blijft op recordkoers – dit zijn de redenen

Solana (SOL) is in de afgelopen zes weken met ongeveer 400 procent gestegen en wordt deze week steeds ver boven de 100 US-dollar verhandeld. Wat zit er achter dit succes?

De prijscurve van Solana (SOL) in 2021 maakt beleggers blij: aan het begin van het jaar werd Solana nog verhandeld tegen iets minder dan 2 US dollar en deze week is het opgelopen tot meer dan 100 US dollar. SOL’s all-time high van 130 US dollar dateert van deze dinsdag. Met recente wekelijkse winsten van regelmatig rond de 60 procent, heeft Solana zich gevestigd in de top 10 van de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies en heeft nu een marktkapitalisatie van een goede 30 miljard US dollar. Achter deze indrukwekkende balans gaat recent nieuws schuil dat bewijst hoe snel Solana zich uitbreidt:

  • Medio augustus markeerde de lancering van het NFT-project Degenerate Ape de succesvolle intrede van Solana in de NFT-sector. Digitale kunstwerken via NFT zijn in de mode en het ecosysteem van Solana bewijst hier zijn technologische bekwaamheid.
  • Eind augustus werd bekend dat Osprey Funds bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een aanvraag had ingediend voor de uitgifte van een beleggingsfonds op basis van SOL. Osprey Funds heeft al fondsen geplaatst voor Bitcoin (BTC), Algorand (ALGO) en Polkadot (DOT). Het fonds voor SOL zal de weg vrijmaken voor institutionele beleggers om zich bij Solana aan te sluiten en vers kapitaal aan te trekken, aldus waarnemers.
  • Parallel daarmee kondigde de datadienst Pyth Network aan dat het ook zijn realtimegegevens in het ecosysteem van Solana zal inbrengen. Niet alleen DeFi-projecten onder Solana profiteren hiervan, en dus uiteindelijk ook SOL.
  • Deze week is een grootschalige Solana hackathon genaamd Ignition aan de gang. Solana had eerder spanning rond het evenement opgebouwd door geheim te houden wat er eigenlijk gepland was. Nu blijkt: onder de sponsors van de hackathon bevinden zich namen als Chainlink en Microsoft, en er wordt in totaal 5 miljoen US dollar aan prijzengeld verdeeld. Nieuwe ideeën en projecten voor het Solana-ecosysteem worden voorgeprogrammeerd via Ignition.

CoinMarketCap, bijvoorbeeld, telt al een goede 70 projecten die met Solana hebben gedokt, waarvan een groot deel te vinden is onder Decentralised Finances (DeFi). Hier overtuigt Solana in de praktijk met zijn capaciteit voor 50.000 transacties per seconde (TPS) tegen lage tarieven. SOL wordt in deze context gebruikt voor transactiekosten en voor vergoedingen voor slimme contracten.

Conclusie: Solana bloeit

In de blockchain games-ruimte is Solana nog helemaal niet vertegenwoordigd en in NFT’s is er na Generated Ape zeker ruimte voor meer crowd-pleasers. DeFi ontwikkelt zich sowieso zeer dynamisch, en Solana trekt meer ontwikkelaars aan door evenementen als de huidige hackathon. Kortom, het is geen toeval dat SOL het zo goed doet. Optimisten roepen al op tot een richtprijs van 200 US dollar per SOL. Het lijkt in ieder geval duidelijk dat de prijssprongen bij Solana niet door een hype zijn ingegeven, maar gebaseerd zijn op een duurzame verdere ontwikkeling.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*