Solana (SOL) galoppeert naar volgende all-time high – stijging van 30 procent in 24 uur

De zomer loopt ten einde, maar Solana (SOL) blijft het heetste gespreksonderwerp in de crypto-scene. Met een winst van 30 procent sinds gisteren, staat Solana al weer op een nieuw historisch hoogtepunt.

Solana (SOL) wordt vandaag (dinsdag) verhandeld rond US$1,85, een nieuw hoogtepunt aller tijden. De prijs van Solana is de afgelopen 24 uur met maar liefst 30 procent gestegen en de afgelopen week met bijna 60 procent. Sommigen in de crypto scene hebben het al over de “Solana zomer”. Astronomen definiëren de zomer calendrisch via de zomerzonnewende en stellen zo het begin voor onze breedtegraden vast op 21 juni en het einde van de zomer op 21 september. Overigens, wie Solana op 21 juni 2021 kocht, moest toen ongeveer 30 US dollar betalen. De vraag is dus of de prijs van SOL dit seizoen oververhit zal raken of zijn momentum zal kunnen overdragen naar de herfst en de winter.

Waar profiteert Solana van?

Experts noemen zwakte in Ethereum (ETH) als de belangrijkste reden voor Solana’s aanhoudende rally. Het is waar dat de lancering van de EIP-1559 upgrade op Ethereum begin augustus technologisch soepel is verlopen. Maar EIP-1559 bracht niet echt het gehoopte effect van lagere transactiekosten op Ethereum; de hausse in NFT’s en in de DeFi divisie overbelasten de prestaties van de ETH blockchain.

Dit brengt Solana bijna automatisch in het vizier van cryptoprojecten en investeerders. De blockchain van SOL is namelijk gebaseerd op een hybride protocol en haalt daarmee doorvoersnelheden van tienduizenden transacties per seconde tegen transactiekosten van minder dan 1 cent. Ter vergelijking: bij Ethereum moeten op piekmomenten transactiekosten van 80 dollar en meer worden verwacht, en het kan dan 5 minuten of meer duren voordat een transactie wordt bevestigd. De zoektocht naar alternatieven voor Ethereum richt zich dan op Solana.

En terwijl de technologische voordelen van Solana in de zomer van 2020 nog als louter theoretisch werden beschouwd, is in de zomer van 2021 een volledig ecosysteem rond SOL volledig operationeel. Deze week heeft de cryptobeurs FTX een marktplaats opgezet voor NFT’s op basis van Solana. Verschillende grote DeFi-projecten zijn qua technologie gebaseerd op Solana. Dus als u betrokken wilt raken bij deze bloeiende sectoren van de crypto-industrie, zult u Solana herkennen als een realistisch alternatief voor de marktleider Ethereum.

Conclusie: Kan Solana Cardano en Binance Coin aanvallen?

SOL heeft nu een indrukwekkende 54 miljard US dollar aan marktkapitalisatie, wat de 7e plaats betekent in de TOP 10 belangrijkste cryptocurrencies. Ethereum is nog ver weg met een marktkapitalisatie van 460 miljard US dollar. Maar de altcoins Cardano (ADA) op de 3e plaats in de TOP 10 en Binance Coin (BNB) op de 4e plaats lijken ineens niet meer buiten bereik voor Solana. ADA en BNB beweren in hun concepten ook use cases te dekken in alle belangrijke sectoren van de crypto-industrie via een uitgebreid ecosysteem. Cardano wordt momenteel gesteund door een marktkapitalisatie van ongeveer 90 miljard US dollar en Binance Coin door 84 miljard US dollar.

Optimisten zijn al aan het tellen: hoeveel dagen nog voordat Solana zijn concurrenten inhaalt als SOL zijn momentum vasthoudt. Sceptici waarschuwen: Nu Solana in de schijnwerpers staat, is het slechts een kwestie van tijd voordat ook slecht nieuws over SOL en het bijbehorende ecosysteem doordringt. Anderzijds drukken onzekerheden over de upgrade van Alonzo (gepland voor 12 september) en de verhoopte start van ADA in het DeFi-segment op het imago van Cardano. Bij BNB hebben de problemen van Binance met de toezichthouders een psychologisch effect. Solana profiteert momenteel van dit klimaat met goede kansen om de trend om te zetten in duurzaamheid.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*