Polkadot (DOT) in opwaartse trend – nieuwe all-time high in zicht?

Er is divers goed nieuws voor Polkadot (DOT) en de prijscurve toont een positieve dynamiek met een stijging van 30 procent in de afgelopen zeven dagen. Experts geloven dat een nieuwe all-time high binnenkort mogelijk is.

In de afgelopen paar dagen waren het nieuwe all-time highs voor Cardanao (ADA) en Solana (SOL) die het nieuws over de TOP 10 meest gekapitaliseerde altcoins domineerden. Maar in deze club mag Polkadot (DOT) ook niet worden onderschat. Polkadot wordt momenteel verhandeld tegen een goede 35 US dollar en heeft dus een goede 30 procent gewonnen in de afgelopen zeven dagen. De specifieke redenen voor de positieve trend bij DOT doen vermoeden dat Polkadot binnenkort een nieuw historisch hoogtepunt zal bereiken.

In het ecosysteem van Polkadot worden de zogenaamde parachains verondersteld een fundamentele rol te spelen. Deze parachains worden reeds getest in Kusama (KSM). Kusama wordt de “wilde neef” van DOT genoemd omdat de code dezelfde is als die van Polkadot. Dit maakt Kusama tot een soort testnet voor Polkadot. De parachains bij Kusama worden geveild en dan geboden voor capaciteit voor externe cryptoprojecten. Aangezien zowel de technologie bij Kusama Parachains als het mechanisme voor de veilingen goed werken, wordt verwacht dat Polkadot Parachains binnenkort van start zal gaan.

Het aantal cryptoprojecten dat aan Polkadot koppelt, groeit gestaag, zoals blijkt uit de gegevens van PolkaProject. Met parachains bij Polkadot zou het ecosysteem zich verder moeten uitbreiden en ook nieuwe technologische mogelijkheden moeten bieden. Uiteindelijk zou dit moeten leiden tot een grotere vraag naar DOT en dus ook tot stijgende prijzen.

De dagelijkse handelsvolumes in DOT naderen de niveaus van mei 2021, toen Polkadot zijn historisch hoogtepunt bereikte van iets minder dan 50 USD. Investeerders die een voorraad DOT willen aanleggen voordat de veilingen voor parachains bij Polkadot beginnen, zitten waarschijnlijk achter deze ontwikkeling.

Conclusie: Polkadot floreert in de schaduw van Cardano en Solana

Als u als belegger uw strategie wilt diversifiëren, is het raadzaam Polkadot niet te vergeten. Want bij DOT wordt vaak onderschat hoezeer de gerichtheid op de Chinese markt de prijsvorming positief beïnvloedt. Voor Cardano (ADA) is de geplande datum voor de Alonzo-upgrade 12 september. Bij Solana (SOL) vrezen sommige analisten reeds een oververhitting van de prijscurve. Polkadot lijkt een realistische kandidaat te zijn voor het volgende succesverhaal onder de belangrijkste altcoins, inclusief een all-time high.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*