Ledger Nano S: Hardware-portemonnee met upgrade, gelimiteerde Genesis Edition nu te bestellen

De Ledger Nano S hardware wallet is sinds 2016 op de markt en heeft honderdduizenden tevreden gebruikers. Nu wordt hij opgewaardeerd tot Ledger Nano S Plus en de Genesis Edition lokt met exclusiviteit.

Of het nu gaat om hacks van cryptobeurzen of het op last van de overheid blokkeren van klantenrekeningen – het woord had zich moeten verspreiden over hoe belangrijk het is om een hardware-portemonnee te gebruiken voor tegoeden in Bitcoin en Co. Veel beleggers vertrouwen op de Ledger Nano S, die ook een aanbeveling krijgt in onze test van gevestigde hardware wallets als een bijna perfect instapmodel. Nu is de Ledger Nano S Plus officieel aangekondigd en de Genesis Edition, beperkt tot 10.000 stuks, wordt geleverd met twee kleine extra’s. Wie als een van de eersten de Ledger Nano S Plus koopt, krijgt hem gegraveerd en een exclusieve NFT bovenop.

Belangrijker zijn echter de technologische innovaties in de Ledger Nano S Plus, die de kleine zwakke punten van het vorige model wegwerken. Hier zijn de details:

  • Het interne geheugen van de oude Ledger Nano S was sterk beperkt tot 160 KB, wat betekende dat je echt maar een maximum van vijf cryptocurrencies tegelijkertijd op het toestel kon beheren. Met de Ledger Nano S Plus is het geheugen nu uitgebreid tot het niveau van het topklasse model Nano X, waardoor meer dan 100 cryptocurrencies tegelijkertijd kunnen worden georganiseerd op de hardware wallet.
  • In het dagelijks gebruik vonden veel gebruikers het display op de stick van de Ledger Nano S erg klein. Ledger heeft dit verbeterd met de Nano S Plus en benut de beschikbare ruimte optimaal met een groter display.
  • De nieuwe Ledger Nano S Plus wordt via USB-C aangesloten op een computer of smartphone en is daardoor toekomstbestendig en up-to-date. Met USB-Micro B vertrouwt de oude Ledger Nano S op een standaard die steeds meer aan het uitsterven is.
  • De ge√Įntegreerde beveiligingschip ST33K1M5 verschilt in de Ledger Nano S Plus ook van de ST31H320 van zijn voorganger. De fabrikant legt echter niet expliciet de nadruk op deze verandering, zodat deze bij normaal gebruik geen reden tot bezorgdheid zou moeten zijn.

Conclusie: Genesis Edition als incentive voor de nieuwe Ledger Nano S Plus

De goed doordachte details in de upgrade van de Ledger Nano S Plus zouden van deze hardware wallet snel het nieuwe referentiemodel moeten maken voor velen. Met 79 euro is de prijs voor Ledger’s Genesis Edition eerlijk vastgesteld, en hij zal vanaf 21 maart worden geleverd aan pre-orderaars. Voor de zekerheid willen wij u er nogmaals aan herinneren dat hardware-portemonnees altijd rechtstreeks bij de fabrikant moeten worden besteld, aangezien er herhaaldelijk gemanipuleerde apparaten aan het licht zijn gekomen die via tussenpersonen werden verkocht.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*