Litecoin (LTC) buigt trends met 35 procent wekelijkse winst

Markten die onrustig zijn door de FTX crash drijven Bitcoin en co. in het rood. Daarom is de wekelijkse winst van Litecoin met 35 procent bijzonder opvallend. Wat zit er achter het verrassende momentum voor LTC?

Op dit moment moet je goed zoeken om cryptocurrencies te vinden die de week omhoog gaan. In de nasleep van het faillissement van de cryptobeurs FTX zijn de markten overwegend in een pessimistische stemming; Bitcoin (BTC) is als leidende valuta teruggevallen naar een tweejarig dieptepunt met niveaus rond 16.000 US dollar. Litecoin (LTC) buigt echter tegen de algemene trends in met een wekelijkse stijging van 35 procent en staat, enigszins verrassend, momenteel zelfs op de 13e plaats van de best gekapitaliseerde cryptocurrencies.

Zelfs deskundigen zijn verrast door de positieve uitschieter van Litecoin. Om redenen die niet gemakkelijk te benoemen zijn. De laatste grote technologische update van Litecoin, Mimblewimble, dateert van mei, en er is verder geen spectaculair nieuws geweest over uitbreidingsplannen van Litecoin of nieuwe samenwerkingspartners. Mimblewimble bracht meer privacy voor LTC-transacties, wat een pluspunt zou kunnen zijn in het toegenomen wantrouwen jegens cryptobeurzen.

Een ander detail geeft ook een aanwijzing voor de nieuwe aantrekkingskracht van Litecoin. “De fusie van Ethereum (ETH) medio september liet mijnwerkers vrijwel werkloos achter. Van de 20 best gekapitaliseerde cryptocurrencies ter wereld vertrouwen alleen Bitcoin, Dogecoin (DOGE) en Litecoin op Proof-of-Work (PoS) als protocol waarbij miners beloningen ontvangen voor hun activiteiten. Zij gebruiken hun apparatuur blijkbaar steeds meer om Litecoin aan te wakkeren, zoals blijkt uit blockchaingegevens over de hashrate.

Er lijkt dus een situatie te ontstaan waarin Litecoin steeds aantrekkelijker wordt. Speculatieve handel kan echter niet worden uitgesloten; op cryptobeurzen zoals Binance zijn op de markt voor LTC-futures handelaren te vinden die wedden op verdere winsten en handelaren die prijsverliezen verwachten.

Conclusie: Litecoin in de schijnwerpers – LTC-rally duurzaam?

Een andere poging om het momentum op LTC te verklaren is de volgende halvering van Litecoin medio 2023. Vergelijkbaar met de halvering van Bitcoin zullen de nieuwe Litecoins die aan miners worden uitgedeeld om de vier jaar met 50 procent worden verminderd, waardoor het voorspelbaar veel moeilijker wordt om nieuwe LTC te verkrijgen. Ongeveer 85 procent van de maximale 84 miljoen Litecoins zijn al in omloop. Het lijkt dus een samenspel van verschillende factoren die de LTC-prijs momenteel ondersteunen – maar zonder garantie op duurzaamheid.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*