Mexicaanse miljardair: Bitcoin een integraal onderdeel van mijn strategie

In Mexico heeft miljardair Ricardo Salinas Pliego bekend gemaakt dat hij 10 procent van zijn liquide middelen in Bitcoin investeert. Pliego adviseert zijn landgenoten om kennis te vergaren over Bitcoin voordat ze hem dit aandoen.

Ricardo Salinas Pliego heeft een goede 800.000 volgers op Twitter, en de Mexicaan is een beroemdheid in zijn thuisland. Een populaire tv-zender maakt deel uit van zijn imperium en Pliego was lange tijd de enige aanbieder van mobiele telefoons in het land die deze in 2015 verkocht. Hij toont sociale betrokkenheid met verschillende stichtingen. In overeenstemming met de high bij Bitcoin (BTC), wendde Pliego zich nu tot het publiek met een paar tweets, om de crypto-munteenheid te promoten. Bitcoin beschermt tegen de onteigening van de staat, schrijft Pliego, en zinspeelt op inflatierisico’s. Hij heeft zelf 10 procent van zijn liquide middelen in BTC en is al in 2016 begonnen met het opbouwen van een positie in Bitcoin.

Een rolmodel voor anderen? – Miljardair beveelt Bitcoin aan

Pliego zelf schat haar totale vermogen op 13,8 miljard dollar, wat aanzienlijk meer is dan de 11,7 miljard dollar die door Forbes wordt geschat. Hoeveel hiervan vloeibaar wordt gehouden, blijft echter open. Om te illustreren wat mogelijke inflatie betekent, plaatste Pliego een video waarin duizenden bankbiljetten worden weggegooid. Volgens Pliego zijn de opnamen gemaakt in een Latijns-Amerikaans land, vermoedelijk Venezuela. Mexico had eind jaren tachtig te kampen met hyperinflatie en halverwege de jaren negentig met een tweede inflatiegolf.

Pliego’s boodschap is dus duidelijk: Zorg dat Bitcoin immuun is voor inflatie. Pliego is geenszins schaamteloos, maar zegt ook dat er een leesles moet worden genomen om Bitcoin te begrijpen. Het boek “The Bitcoin Standard” van Saifedean Ammous is zijn aanbeveling, het werd gepubliceerd in 2019 in Duitse vertaling.

Nu is Pliego verreweg niet de enige die Bitcoin belijdt in de omgeving van de superrijken. Of het nu gaat om Twitter CEO Jack Dorsey of Apple mede-oprichter Steve Wozniak, of Tesla-baas Elon Musk of de gebroeders Winklevoss – Bitcoin wordt publiekelijk verklaard deel uit te maken van hun portefeuille.

Conclusie: Bitcoin als bescherming tegen inflatie

Oké, Pliego’s fanclub in Duitsland zou beheersbaar moeten zijn. Maar de miljardair is zeker een voorbeeld van hoe Bitcoin over de hele wereld steeds presentabeler wordt. Met de verwijzing naar de dreigende inflatie als gevolg van het expansieve monetaire beleid in de Corona-pandemie pakt Pliego een argument op dat ook hier in Duitsland van toepassing is. Intussen staat BTC genoteerd op bijna 18.000 dollar en veel experts zien deze prijsregio als een adempauze voordat Bitcoin het record van 20.000 dollar kan halen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*