Volgens Deutsche Bank krijgt Bitcoin als waardeketen steeds meer de voorkeur

In de VS wijzen toonaangevende commerciële banken al lang op de voordelen van Bitcoin als waardeketen. Nu meldt Deutsche Bank ook dat Bitcoin marktaandeel afneemt van de klassieke oplossing van goud als bescherming tegen inflatie.

Niet alleen experts vermoeden het al maanden: Als gevolg van de Corona-crisis is het een combinatie van recordbrekende nieuwe overheidsschulden, gekoppeld aan een expansief monetair beleid van de centrale banken, die een aanzienlijk inflatierisico met zich meebrengt. Maar hoe bescherm je jezelf hiertegen? In eerdere crises werd goud als een veilige haven beschouwd en zal het in 2020 weer beschikbaar zijn. Maar deze keer is het, in ieder geval in termen van duidelijkheid, Bitcoin (BTC) dat verbazend is waar burgers en bedrijven de voorkeur geven aan het verschuiven van hun geldreserves. Ook Deutsche Bank vestigt hier nu de aandacht op. In een kort marktrapport spreekt Jim Reid, hoofd wereldwijde kredietstrategieën bij Deutsche Bank, zich uit. Volgens zijn cijfers heeft Bitcoin de afgelopen maanden het goud duidelijk overvleugeld en kan ook worden vastgesteld dat beleggers veel vaker Bitcoin eisen dan inflatiebescherming.

Waarom is Bitcoin een bolwerk tegen inflatie?

Om de potentiële inflatie te kunnen absorberen, moet een activaklasse in zijn prijsontwikkeling de inflatie aanzienlijk voorlopen. De prijs van Bitcoin in 2020, met de huidige notering van ongeveer 18.000 dollar sinds het begin van het jaar, is meer dan 140 procent hoger, terwijl het goud een goede 20 procent hoger is. Maar de deels sterke prijsschommelingen van Bitcoin zijn niet altijd goed voor zwakke zenuwen, goud hoeft niet te vechten met zo’n hoge volatiliteit.

Toch is de aanduiding van Bitcoin als “digitaal goud” al ingeburgerd geraakt. Dit komt omdat Bitcoin onafhankelijk is van monetair beleid, wereldwijd geaccepteerd is en beperkt is in zijn hoeveelheid. Op een dag zullen er slechts 21 miljoen BTC zijn, een goede 18,5 miljoen Bitcoin is al gegenereerd. De Bitcoin die om de vier jaar wordt gehalveerd, vertraagt het proces van het genereren van nieuwe FTK’s. De laatste Bitcoin Halving vond in mei van dit jaar plaats en heeft zijn functie als rem op de inflatie vervuld zoals verwacht. Naast dit ingenieuze concept van Bitcoin is het ook het feit dat de transport- en opslagkosten in vergelijking met goud grotendeels geëlimineerd zijn, wat BTC zo aantrekkelijk maakt voor professionals.

Veel experts verwachten dan ook dat Bitcoin in de 21e eeuw de toonaangevende waardeketen wordt. De grote Amerikaanse bank JP Morgan merkte begin november al dergelijke tendensen op, Deutsche Bank volgt nu het voorbeeld. Als men de vergelijking met goud gebruikt als basis voor de prijsprognoses voor Bitcoin, komt Citibank al aan het eind van 2021 uit op een doelstelling van 318.000 US dollar per BTC. De Bayerische Landesbank had de vergelijking van Bitcoin met goud al voor de Corona-pandemie doorstaan en verwacht 90.000 US dollar als prijsmarkering voor Bitcoin op de middellange termijn. Zelfs de traditioneel conservatieve analisten van de bankwereld zien Bitcoin daarom als een waardeketen met aanzienlijke winstmogelijkheden.

Dit standpunt wordt gedeeld door bedrijven zoals MicroStrategy en Square, maar ook door superrijke bedrijven. En hun strategie werpt zijn vruchten af, want de prijscurve van Bitcoin draait inderdaad zijn eigen ronde, meestal ontkoppeld van goud en andere activaklassen.

Conclusie: Bitcoin is meer dan “gewoon” een veilige haven

We hebben onlangs de redenen voor de recente Bitcoin-boom voor u uitgelegd. De indirecte aanbeveling van de Duitse bank voor Bitcoin past in het net en is een verder bewijs waarom BTC thuishoort in elke portefeuille die bescherming wil bieden tegen inflatie. De vooruitzichten op een ver bovengemiddeld rendement voor beleggingen in Bitcoin zijn een pluspunt dat goud op dit moment niet meer in dezelfde omvang kan bieden.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*