MicroStrategy: Nu $650 miljoen Gerecruteerd voor Bitcoin

De converteerbare obligaties van MicroStrategy die zijn uitgegeven voor de aankoop van Bitcoin (BTC) zijn gestegen van 400 miljoen dollar naar 650 miljoen dollar. Het bedrijf Nasdaq zet dus zijn hoog aangeschreven strategie om Bitcoin over te nemen voort.

MicroStrategy citeert zijn nieuwe imago als een Bitcoin-pionier onder de Nasdaq-bedrijven. Volgens een persbericht¬†heeft het Amerikaanse bedrijf met succes senior converteerbare obligaties geplaatst voor USD 650 miljoen. Nog maar een paar dagen geleden had het bedrijf zich gericht op een volume van “slechts” 400 miljoen dollar in deze transactie. Het nieuwe kapitaal is bestemd voor de aankoop van Bitcoin (BTC). Tegen de huidige marktprijzen zal MicroStrategy ongeveer 34.200 Bitcoin kunnen kopen. Ter vergelijking: ongeveer 900 Bitcoin wordt dagelijks door mijnwerkers gedolven en een groot deel daarvan wordt vers op de markt gebracht.

De Bitcoin-Walvis MicroStrategie

Microstrategie is eigenlijk een op softwareontwikkeling gericht bedrijf en was in augustus begonnen met het verschuiven van de kasreserves naar Bitcoin. De reden die voor deze stap werd gegeven, was de bescherming tegen aanzienlijke inflatierisico’s en extra winstkansen van het “digitale goud” Bitcoin. In totaal investeerde MicroStragey tot begin december 475 miljoen dollar in Bitcoin en heeft nu 40.824 BTC in handen. De investering is duidelijk in het zwart en de beurs heeft positief gereageerd op de koers van MicroStrategy. Hoewel de voorraad momenteel is verhuisd van niveaus boven de $300, is het met $295 nog steeds ver boven het niveau van een goede $120 aan het begin van de massale investeringen in Bitcoin.

De huidige converteerbare obligaties dragen een rente van 0,75 procent en vervallen op 15 juni 2025. MicroStrategy meldt dat ze via een private aanbieding aan geselecteerde institutionele beleggers werden verkocht. Naast de ontwikkelingsmogelijkheden van MicroStrategy in zijn kernactiviteiten op het gebied van software, wilden deze investeerders wellicht ook profiteren van de koerswinsten, aangezien de converteerbare obligaties werden geadverteerd met het oog op BTC-aankopen. Blijkbaar was de belangstelling voor de deal groter dan verwacht en besloot MicroStrategy het volume te verhogen tot 650 miljoen dollar, waarvan ongeveer 635 miljoen dollar beschikbaar is voor de aankoop van Bitcoin, na aftrek van de kosten.

MicroStrategy liet aanvankelijk de vraag open of het al begonnen was met de aankoop van BTC en de kanalen waarlangs de aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin zou worden aangeschaft. Volgens recente studies zal de vers gedolven Bitcoin vrij gemakkelijk in de markt worden opgenomen, aangezien twee andere grote bedrijven, PayPal en Square, zich nu al moeten indekken door hun zakelijke activiteiten met BTC uit te breiden.

Conclusie: Bitcoin profiteert van de MicroStrategy tactiek

De duidelijke signalen van MicroStrategy aan de beurs en het publiek dat het de voorkeur geeft aan Bitcoin boven de US-dollar maken golven. MicroStrategy CEO Michael Saylor is een veelgeciteerde BTC-fan geworden en herhaalt geduldig zijn argumenten ten gunste van Bitcoin. In economisch onzekere tijden met neigingen tot inflatie, zegt hij dat Bitcoin de natuurlijke waardeopslag is in de 21e eeuw en door velen ondergewaardeerd blijft. Dit resulteert in goede winstvooruitzichten, zegt Saylor. De beurs en de beleggers volgen deze boodschap en heel wat andere grote bedrijven verwachten dat ze het voorbeeld van MicoStrategy zullen volgen. Voor de BTC-markt resulteert dit in een situatie waarin de vraag voorspelbaar hoog blijft en de prijsstijgingen waarschijnlijk zijn.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*