Miljardair in Mexico wil zijn bank openen voor Bitcoin (BTC)

De Mexicaanse multimiljardair Ricardo Salinas Pliego staat bekend als een fervent voorstander van Bitcoin (BTC), Nu wil hij Banco Azteca, onderdeel van zijn bedrijvenimperium, openstellen voor Bitcoin.

In Centraal- en Latijns-Amerika is Bitcoin (BTC) een hot topic geworden door de push van El Salvador. Dat komt omdat El Salvador heeft besloten Bitcoin tot wettig betaalmiddel te maken, waardoor het op gelijke voet komt te staan met de Amerikaanse dollar als de lokale munteenheid. In de buurlanden bestaat sympathie voor deze stap, die er ook op gericht is zich los te maken van de inflatie van de US-dollar. Ricardo Salinas Pliego, een multi-miljardair uit Mexico, dringt zich nu op in deze hoek. Pliego had zijn landgenoten al in november 2020 gewaarschuwd voor inflatie, terwijl hij Bitcoin promootte als alternatief voor fiat.

Nu, in een interview, herhaalt de welbespraakte Pliego zijn standpunt, en noemt hij traditionele valuta zelfs “oplichterij”. Bitcoin daarentegen hoort thuis in de portefeuille van elke belegger, zei hij, omdat BTC wereldwijd wordt verhandeld en de waarde van Bitcoin wordt erkend. Michael Saylor, oprichter en algemeen directeur van MicroStrategy, neemt vervolgens het woord. Saylor zei op Twitter dat Pliego gelijk heeft als hij bitcoin aanbeveelt om zijn rijkdom veilig te stellen.

https://twitter.com/RicardoBSalinas/status/1409048815722696708

Nu is het voor rijke ondernemers betrekkelijk eenvoudig om een (groot) deel van hun vermogen in Bitcoin om te zetten en zo de inflatie in Amerikaanse dollars te vermijden. Maar voor de kleine spaarder in Mexico of El Salvador zijn dergelijke strategische beslissingen vaak niet zo gemakkelijk uit te voeren. Op dit punt wil Ricardo Salinas Pliego een belangrijke stap zetten en Mexico’s Banco Azteca openstellen voor Bitcoin. Ze zijn al bezig om Banco Azteca BTC te laten accepteren, schreef Pliego aan Saylor. Dit maakt zijn bank de eerste in Mexico. Details volgen spoedig.

Conclusie: Bitcoin in het dagelijks leven – is El Salvador de aanzet tot een domino-effect?

Banco Azteca beheert naar eigen zeggen meer dan 30 miljoen rekeningen in Mexico, een land met iets meer dan 120 miljoen inwoners. Daarmee is zij een van de grootste financiële instellingen van het land. Dit is de kern van Ricardo Salinas Pliego’s voornemen: als de klanten van Banco Azteca ook in Bitcoin kunnen rekenen, is dat een stap in de richting van massale invoering. Weliswaar niet zo ingrijpend en politiek gewenst als in El Salvador – maar niettemin kunnen dergelijke acties illustreren of grote delen van de bevolking voor Bitcoin kiezen. De staten in Centraal- en Zuid-Afrika hebben immers één ding gemeen: een diepgeworteld scepticisme tegenover de VS en een onderontwikkeld banksysteem waar de kosten voor grensoverschrijdende transacties hoorbaar hoog zijn. Bitcoin lost deze beide problemen op zijn eigen manier op.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*