Wat is QuickSwap?

QuickSwap is een jonge gedecentraliseerde cryptobeurs (DEX), gemodelleerd naar Uniswap. Wat QuickSwap anders en beter maakt dan Uniswap, kunt u hier lezen.

Het hart van Decentralized Finances (DeFi) zijn gedecentraliseerde cryptobeurzen die slimme contracten gebruiken om alle transacties te verwerken en waar geen centrale coördinator kan tussenkomen. Onder deze DEX is Uniswap nog steeds de marktleider, maar Uniswap versie 3 ondervindt zware concurrentie. De nieuwste uitdager heet QuickSwap. Volgens haar eigen gegevens heeft QuickSwap momenteel bijna $ 1 miljard aan cryptocurrencies gestort als liquiditeit, met wekelijks meer dan $ 2 miljard aan volume en groeiend.

Achtergrond over QuickSwap (QUICK)

Er zijn eenvoudige redenen achter het groeiende succes van QuickSwap: De handel gaat daar veel sneller dan op Uniswap en er zijn veel lagere kosten aan verbonden. Dit wordt mogelijk gemaakt door het feit dat QuickSwap op de achtergrond technologisch steunt op de blockchainoplossingen (MATIC) van Polygon. Dit maakt tienduizenden transacties per seconde mogelijk, en elke transactie kost minder dan 1 cent aan kosten. Ter vergelijking: Uniswap, met Ethereum als technologische basis, moet het doen met de blockchain van ETH, waar slechts iets meer dan 10 transacties per seconde mogelijk zijn en vaak kosten van meer dan $10 worden gemaakt.

Degenen die Uniswap al kennen, zullen ook goed overweg kunnen met QuickSwap. De tweede truc van QuickSwap is het gebruik van de open source code van Uniswap voor de geautomatiseerde transacties. Dit betekent dat u gebruik maakt van modules die uitgebreid op bugs zijn getest, en dat u zelf nauwelijks iets hoeft te ontwikkelen. In het kort, QuickSwap is Uniswap gebaseerd op blockhains van Polygon in plaats van Ethereum.

De native token van Quickswap heet QUICK en staat intussen al genoteerd op ruim 1.000 US dollar. Net als bij andere DeFi tokens zoals UNI (Uniswap) of SUSHI (SushiSwap), zijn de ups en downs van QUICK’s prijscurve nauw verbonden met hoe QuickSwap’s volume en liquiditeit zich ontwikkelen.

Conclusie: QuickSwap overtuigt in de praktijk

Het is eigenlijk verrassend dat QuickSwap niet al meer marktaandeel in de DeFi ruimte heeft dan de ruwweg 3 procent die CoinMarketCap momenteel meet. Qua kosten en snelheid is QuickSwap immers duidelijk superieur aan zijn rolmodel Uniswap. In termen van aanbod, QuickSwap’s drie typische DeFi use cases worden vertegenwoordigd door crypto beurzen, yield farming en liquidity mining. Hier, tot nu toe, blijft de concurrentie van PancakeSwap (CAKE) een beetje breder met DeFi op de Binance Smart Chain. Naar onze mening, is QuickSwap een zeer overtuigende plaats om te beginnen voor DeFi. Beleggers moeten in dit verband ook Polygon (MATIC) in de gaten houden, waar de QuickSwap use case een referentie aan het worden is, en niet te vergeten prominente beleggers zijn adverteren.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*