Na de rechtszaak tegen Ripple: XRP verliest sterk aan waarde

Turbulentie is aan de horizon voor Ripple (XRP): De prijs van XRP daalt sterk en crypto beurzen zijn begonnen met het schrappen van Ripple, achtergrond is de officiële rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission SEC.

Toen de SEC kort voor kerstmis haar miljardenclaim tegen Ripple (XRP) in de VS publiceerde, was het eigenlijk al duidelijk: XRP wordt hard getroffen. In aantallen is de prijs van XRP sindsdien gedaald van iets meer dan $0,50 tot onder $0,30 in een crypto-markt die in een opwaartse spiraal zit door nieuwe all-time highs in Bitcoin (BTC). De SEC is van mening dat zij kan bewijzen dat Ripple XRP heeft verkocht zonder daarvoor toestemming te hebben gekregen en investeerders te informeren over de risico’s van XRP als zekerheid. Ripple ontkent de beschuldigingen – maar hij staat er op dit moment vrijwel alleen voor.

Crypto-uitwisselingslijst XRP

Hoe ver de arm van de machtige SEC reikt, is te zien aan de acties van enkele grote crypto-uitwisselingen met betrekking tot XRP. Bitstamp kondigde aan dat het vanaf 8 januari 2021 zou stoppen met het verhandelen en opslaan van XRP voor Amerikaanse klanten. Voorheen waren Beaxy, CrossTower en OSL gestopt met de handel in XRP en de platforms Jump Trading en Galaxy Digital. Ze zijn blijkbaar allemaal bang om het doelwit te worden van de SEC vanwege XRP. Toonaangevende crypto-uitwisselingen zoals Binance en Coinbase zetten nog steeds XRP op de lijst. Muntenbasis, die gevestigd is in de VS, zou echter een wankele kandidaat kunnen zijn.

MoneyGram neemt afstand van Ripple

Ripple’s toetreding tot MoneyGram in juni 2019 was waarschijnlijk een gearrangeerd schijnhuwelijk, om een praktijkvoorbeeld te hebben van XRP als brugvaluta voor internationale financiële transfers. Maar nu benadrukt MoneyGram in een persbericht over de clinch tussen SEC en Ripple: ze zijn technologisch niet afhankelijk van Ripple en hebben Ripple toch niet gebruikt voor privé-geldoverdracht. Verder schrijft MoneyGram om niet vervolgd te worden door de SEC zelf. Steun voor Ripple en XRP kan ook niet met de beste wil van de wereld uit de verklaring van MoneyGram worden gelezen. Het is eerder opvallend dat Ripple de samenwerking met MoneyGram op het gebied van XRP altijd anders heeft geclaimd dan nu door MoneyGram wordt beschreven.

Conclusie: Valt XRP in de bodemloze put?

Al het cryptojaar 2020 werd voor Ripple gemengd en laat XRP nu voor de jaarwisseling in de regen liggen. De tussentijdse aanwinsten van XRP zijn al opgegeten door de rechtszaak van de SEC. Het project DeFi Flare met de token Spark, dat nieuwe toepassingen voor XRP zou moeten creëren, is nog niet eens begonnen. Ook hier hangt de SEC als een dreigende schaduw over XRP. Of Ripple zich kan ontworstelen aan zijn hachelijke situatie is nog maar de vraag. Maar voor nu is er veel fantasie en optimisme nodig om XRP weer als een sterke altcoin voor te stellen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*