Na GameStop en AMC, komt nu de Dogecoin pomp

Dogecoin (DOGE) is sinds gisteren (donderdag) maar liefst 400 procent in prijs gestegen. Waarnemers zien parallellen met het beursspektakel dat bij GameStop en ook AMC te zien was.

De winnaar van de dag is Dogecoin (DOGE) zonder mitsen en maren: De prijscurve van de cryptocurrency, die vaak belachelijk wordt gemaakt als een pretmunt, is binnen 24 uur met zo’n 400 procent positief gedraaid. Met een nieuwe all-time high van 0,077 US dollar verschijnt DOGE nu zelfs in de top 10 van de belangrijkste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie. Wie onderzoek doet naar de oorzaken van de enorme waardestijging van de Dogecoin, stuit al snel op de bijna ongelooflijke verhalen die zich onlangs op de traditionele beurzen hebben afgespeeld met het aandeel GameStop. Daar waren de markten getuige van een “pump and dump” die met alle consequentie werd uitgevoerd, waarbij particuliere beleggers diep in het rood reden door op Reddit (“Wallstreetbets”) gevestigde geco√∂rdineerde Wall Street-handelaren.

De strategie die bij GameStop werd gevolgd om short sellers in het nauw te drijven, verspreidde zich vervolgens naar andere effecten, zoals AMC Entertainment. Maar de situatie dwong de grote handelsplatforms ertoe de handel in het aandeel, dat plotseling zeer speculatief was geworden, op te schorten. Nadat Robinhood in de VS en Trade Republic in Duitsland GameStop en AMC van de beurs hebben gehaald of ze niet langer te koop aanbieden, zijn investeerders die bereid zijn risico’s te nemen blijkbaar op zoek naar nieuwe doelwitten. Daarbij vallen hun ogen op Dogecoin (DOGE). Dat komt omdat cryptobeurzen, in ieder geval, niet de reputatie hebben om de handel in bepaalde munten te blokkeren in turbulente tijden.

Wallstreetbets schakelt over naar DOGE

Op Twitter, bijvoorbeeld, vroeg een zelfbenoemde voorzitter van de genoemde Reddit groep Wallstreetbets hypocriet: “Heeft DOGE ooit echt op $1 gestaan?” En terwijl sommige Wallstreet rebellen nog rondkeken naar alternatieven voor Robinhood of Trade Republic, sprongen anderen enthousiast in op Dogecoin. Deze cryptocurrency is immers de verklaarde lieveling van Tesla CEO Elon Musk en hij had zich solidair getoond met Wallstreetbets. Zo gezegd, zo gedaan – dus nu is DOGE de ster van het uur.

Dogecoin had al een hype meegemaakt in juli 2020, toen een TikTok Challenge de prijs deed exploderen. Ook toen was het koersdoel $1 en moest het alle deelnemers gelukkig maken door winst te maken. Op dat moment stopte de prijsstijging echter bij ongeveer 0,004 US-dollar – maar nu is het al bijna 0,08 US-dollar geworden. Op zulke momenten verheugen beursgokkers zich. Waar de reis voor Dogecoin heen gaat, is moeilijk in te schatten. De situatie is zeer volatiel en DOGE zelf heeft eigenlijk geen echte use-case, behalve voor Dogecoin als betaalmiddel bij Pornhub.

Conclusie: riskante weddenschappen met DOGE

Dogecoin kan op Binance met hefboom worden verhandeld en ook als futures, zodat de voorwaarden voor verdere prijsschommelingen gegeven zijn. De Reddit-speculanten willen GameStop, AMC en andere geselecteerde doelwitten echter niet loslaten. Als u zwakke zenuwen hebt, kunt u beter wat popcorn halen en de actie passief volgen via de beurstikker. Als u daarentegen zin hebt in sensatie en ver boven het gemiddelde liggende winstkansen, zult u een actieve rol spelen – en hopelijk niet vergeten dat winnaars op de aandelenmarkten altijd vergezeld gaan van verliezers.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*