NANO: Spamaanval leidt tot gedeeltelijke uitval netwerk

De cryptocurrency NANO heeft een ernstig probleem: doordat het netwerk van NANO overspoeld werd met spamtransfers, waren er aanzienlijke vertragingen in de transfers. Hulp is aan de horizon.

NANO was eigenlijk van plan het netwerk te verbeteren met update V22 aan het eind van de week. Maar toen doken op de sociale media¬†berichten op dat massa’s minitransfers van NANO circuleerden en het netwerk vrijwel verstopten. Andere gebruikers meldden dat hun transacties met NANO urenlang niet werden bevestigd. Een knooppuntbeheerder bij NANO onthulde dat zijn knooppunten niet synchroon liepen, hetgeen op ernstiger problemen wees. NANO-oprichter Colin LeMahieu vraagt nu om de capaciteit van de nodes kunstmatig af te remmen, zodat het netwerk zichzelf langzaam weer betrouwbaar kan opbouwen.

Achtergrond van de spam-aanval op NANO

NANO is technologisch niet gebaseerd op een blockchain, maar op zogeheten Direct Acyclic Graphs (DAG), vergelijkbaar met IOTA. Deze oplossing scoort punten omdat zij gratis is, maar is kwetsbaar voor gerichte aanvallen, zoals recente gebeurtenissen hebben aangetoond. Met weinig moeite slaagden de aanvallers erin de capaciteiten van de NANO te overbelasten. Aangezien NANO bijvoorbeeld voor online casino’s wordt gebruikt, heeft dit ook een einde gemaakt aan de gebruiksmogelijkheden.

Wat LeMahieu nu voorstelt is een noodoplossing. Als de knooppunten, als netwerkknooppunten, opzettelijk hun prestaties verlagen, kunnen alle knooppunten inderdaad weer op hetzelfde niveau komen. Maar het proces sleept zich voort en het geeft ook geen garantie dat de aanvallen niet meer zullen gebeuren.

Voor zover we weten, is de aanval niet gericht op kredietbalansen. Het is mogelijk dat zij een poging tot afpersing planden of gewoon wilden aantonen dat NANO technisch gezien op wankele grond staat. LeMahieu gelooft dat de problemen kunnen worden opgelost met een update. Dit kan het blokkeren van verdachte spam-adressen omvatten.

Conclusie: NANO maakt moeilijke tijden door

NANO is ontworpen als betaalmiddel in de online wereld. Een netwerkstoring of zelfs uren wachten op de bevestiging van een overschrijving maken betalingstransacties met NANO vrijwel onmogelijk. Het is ook verrassend dat NANO de huidige problemen niet op Twitter of zijn blog communiceert, in plaats daarvan beperkt het zich tot Reddit, Discord, en Github. Nu is het een kwestie van vertrouwen terugwinnen voor LeMahieu’s team. Naast de noodoplossing met gesmoorde capaciteit moet een manier worden gevonden om een herhaling van succesvolle spamaanvallen uit te sluiten.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*