NFT’s binnenkort geïntegreerd in Instagram, volgens Meta CEO Mark Zuckerberg

Meta (voorheen Facebook) werkt aan de integratie van NFT’s in zijn online werelden, aldus oprichter en CEO Mark Zuckerberg. Volgens het rapport kunnen de eerste concrete resultaten binnenkort op Instagram worden verwacht.

NFT’s (non-fungible tokens) zullen in 2022 een groot onderwerp blijven voor de crypto-industrie; de recente multi-miljoen dollar overname van de handelsmerkrechten van CryptoPunks door Bored Ape Yacht Club haalde zelfs het zakelijke nieuws. Ook al noemen sommige critici NFT’s klakkeloos bluf of oplichterij – de unieke digitale bezittingen vinden op steeds meer gebieden hun publiek en kopers. Twitter staat sinds twee maanden toe dat NFT’s als profielfoto’s worden gebruikt en heeft daarmee de wens van de klant vervuld. Het online imperium van Facebook, dat is omgedoopt tot Meta, wil de trend naar NFT’s dus ook niet missen. CEO Mark Zuckerberg gaf onlangs op de SXSW-conferentie inzicht in wat hij voor NFT’s in gedachten heeft.

Er waren drie punten die bijzondere aandacht trokken:

1. volgens Zuckerberg zullen NFT’s op de diensten van Meta hun debuut maken op Instagram. Hij sprak van “binnenkort”. Waarnemers als Alessandro Paluzzi hebben via Twitter al laten zien hoe crypto-portemonnees in de toekomst aan Instagram kunnen worden gekoppeld. Dit is een technologische vereiste om de cryptowereld met de meta te verbinden.

2. Zuckerberg zei dat je dan in de toekomst ook je eigen NFT’s op Instagram kunt maken. Dit betekent eigenlijk ook dat er een markt voor Instagram NFT’s zou kunnen ontstaan. Het zal spannend zijn om te zien of Meta zijn eigen blockchain wil gebruiken of wil aanhaken bij gevestigde maar dure oplossingen zoals Ethereum (ETH).

3. In de toekomst moet het mogelijk zijn avatars te individualiseren met NFT’s en ze te gebruiken in alle Meta-diensten. Indien gewenst zou men dan een avatar hebben die onmiskenbaar is en de aandacht trekt op Instagram, Facebook, Metaverse en misschien zelfs parallel WhatsApp.

Conclusie: Meta zal binnenkort NFT’s naar een massapubliek brengen via Instagram

Experts herinneren zich natuurlijk het plan van Facebook om een eigen cryptocurrency op te richten onder de naam Libra, later Diem, toen het nieuws over NFT’s op Instagram uitbrak. Dit project werd uiteindelijk zo geruisloos mogelijk afgeblazen, maar de technologische expertise is waarschijnlijk bij Meta gebleven. Net als bij een Facebook-munt hoopt de crypto-industrie op synergie-effecten. Instagram heeft nu wereldwijd meer dan 2 miljard gebruikers en die zouden van de ene op de andere dag ineens NFT-opties in hun accounts kunnen aantreffen. Vergeleken met blockchain-spellen zoals Axie Infinity AXS, waar NFT’s meestal deel uitmaken van de concepten, heeft Instagram een heel ander bereik. Alleen al om deze reden zal Meta waarschijnlijk enerzijds het gebruik van externe NFT’s mogelijk willen maken, maar anderzijds haar eigen technologie willen gebruiken als basis voor het creëren van haar eigen NFT’s.

Het wordt dus spannend voor investeerders om te zien hoe de NFT-ideeën van Mark Zuckerberg en Meta in de praktijk werken en of ze de lakmoesproef doorstaan om veel mensen ertoe aan te zetten ze uit te proberen. In het proces van “NFT’s go mainstream” zou dit de doorbraak betekenen – maar zou ook de critici kunnen bevestigen als zij falen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*