Trade Republic breidt aanbod uit met 18 extra cryptocurrencies

De neo-broker Trade Republic noteert 18 nieuwe cryptocurrencies en heeft nu naast Bitcoin ook 27 altcoins in zijn programma. Maakt dit van Trade Republic een concurrent voor crypto beurzen?

Met meer dan 1 miljoen klanten wordt Trade Republic beschouwd als de grootste Duitse aanbieder onder de zogenaamde neo-brokers en was ook in onze test overtuigend. Lange tijd was het grootste punt van kritiek de zeer kleine portefeuille van beursgenoteerde cryptocurrencies, die Trade Republic eind 2021 verbeterde met Ripple (XRP), Stellar (XLM) en EOS. Nu heeft Trade Republic echter via Twitter aangekondigd dat er in één klap nog eens 18 altcoins aan het portfolio zullen worden toegevoegd.

Onder de nieuwe toevoegingen bij Trade Republic zijn, bijvoorbeeld:

– AAVE is een DeFi-munt van het eerste uur met de nadruk op leningstransacties.

– Avalanche betekent “lawine” en met zijn snelle tempo, heeft deze DeFi munt al de krantenkoppen gehaald in het nieuwe jaar.

– Axie Infinity (AVX) is een blockchain game met een eigen cryptocurrency en is uiterst succesvol op zijn gebied.

– Chiliz (CHZ) richt zich op fan tokens, die steeds populairder worden in professionele sporten.

– Compound (COMP) behoort tot het DeFi-segment en is daar een van de pioniers.

– Graph (GRT) scoort met zijn concept om blockchain-gegevens te indexeren, en niet alleen bij DeFi-klanten.

– SushiSwap (SUSHI) is de native token van een van de meest succesvolle gedecentraliseerde crypto beurzen.

– Synthetix (SNX) staat bekend om de handel in derivaten, waarbij het typische activaklassen zoals olie en goud volgt, maar ook Bitcoin (BTC).

– 1inch Network (1Inch) organiseert een prijsvergelijking voor DeFi Deals en heeft dus een vrij uniek concept.

Het crypto-aanbod van Trade Republic – sterke en zwakke punten

Met 28 cryptocurrencies op de lijst is Trade Republic een grote stap dichter bij haar doel gekomen om diversificatie ook in dit segment gemakkelijk te maken voor klanten. Naast de tophonden Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), is nu ook het DeFi token segment vrij goed gedekt. Wat echter volledig ontbreekt in Trade Republic zijn Metaverse tokens, waarvan vaak wordt voorspeld dat ze even goede vooruitzichten hebben als DeFi.

Het valt ook op dat de cryptoportefeuille van Trade Republic nog steeds veel van de best gefinancierde altcoins in de uitgebreide top 10 mist. Cardano (ADA), bijvoorbeeld, heeft onlangs wat terrein verloren, maar is nog steeds een van de bekendste wereldwijde altcoins. Binance Coin (BNB) is de nummer drie onder de belangrijkste cryptocurrencies en zijn afwezigheid in Trade Republic is moeilijk te begrijpen. Zo ook Solana (SOL), de vallende ster in crypto in 2021, en Terra (LUNA), dat net de trend heeft doorbroken om in 2022 een nieuwe all-time high te bereiken. We zouden ook Polkadot (DOT) verwachten bij Trade Republic.

Conclusie: Trade Republic overtuigend als platform voor allrounders

U kunt zien dat iedereen die dieper wil gaan in de handel in cryptocurrency nog steeds beperkt is bij Trade Republic vanwege raadselachtige hiaten in de vermelde altcoins. Een ander negatief punt van Trade Republic is dat Bitcoin en Co. worden opgeslagen bij de broker en niet kunnen worden overgezet naar externe (hardware) wallets.

Aan de andere kant is het kostenbeleid van Trade Republic eerlijk en het grote voordeel is dat dit platform aandelen, ETF’s en derivaten aanbiedt vanuit één enkele bron. Dus als u crypto ziet als een aanvulling op uw individuele beleggingsstrategie, is Trade Republic een goede plek om te beginnen als Duitse neobroker.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*